Everton–Liverpool 1–2:Seier i juniorderbyet

En sen scoring av Yan Dhanda sørget for den perfekte starten på 2017 for Liverpool U18.

14. jan 2017 kl 11.46 Marius Rabben

Dhanda hamret ballen i nettmaskene med fem minutter igjen å spille og sørget for 2–1 i vindkastene på Evertons treningsanlegg Finch Farm.

I oppbyggingen gjorde innbytter Glen McAuley det strålende ved å holde på ballen i boksen og finne Rhian Brewster sentralt. Feilvendt slapp sistnevnte ballen perfekt til Dhanda, som scoret med venstrefoten.

Kort tid i forkant hadde Everton noe ufortjent utliknet på straffe ved Fraser Hornby, etter at Adam Lewis felte vertenes beste spiller for dagen, vingen Daniel Bramall.

Ledet til pause

Det var få klare målsjanser gjennom oppgjøret, men Liverpool var hakket bedre i banespillet.

Okera Simmonds ga laget ledelsen like før halvtimen spilt, på pasning fra Rafa Camacho, og var stadig en trussel sammen med Brewster og Liam Millar, som var tilbake etter et skadeopphold.

Bakover sto Kamil Grabara robust mellom stengene, bortsett fra én situasjon i andre omgang hvor midtstopper Mich’el Parker reddet på streken, og i den dype midtbanerollen imponerte kaptein Conor Masterson med ro og defensiv kvalitet. Dhanda viste frem pasningsfoten ved flere anledninger og var mye involvert.

Everton angrep som oftest på kantene, og lynhurtige Bramall var en 90 minutter lang plage for backene. Store, sterke Hornby fikk noen gode innlegg servert, men var uvanlig svak på hodet.

Etter Dhandas scoring gikk Everton all-in for en ny utlikning, men kom ikke nærmere enn noen dødballer og innlegg som gjestene klarerte. Dermed har Liverpool U18 spilt ti strake kamper – inkludert én i FA Youth Cup – uten å tape. Nå er de bak andreplasserte Manchester United på svakere målforskjell.

2. omgang

Slutt!

90. min: Masterson kommer høyest i egen boks og klarerer et skummelt Everton-frispark.

90. min: Moore bytter med Mampala.

89. min: Hjemmelaget får corner. Bramalls innlegg går rett til Grabara.

85. min: 2–1 til Liverpool! Dhanda sender gjestene foran med et strålende skudd høyt i mål fra 7–8 meter. Godt forarbeid av McAuley i forkant, som finner Brewster som igjen avleverer på første touch til Dhanda.

84. min: God redning av Grabara på en avslutning fra kloss hold.

81. min: 1–1! Hornby setter straffen hardt ned til venstre. Grabara går feil vei.

80. min: Straffe til Everton! Lewis kommer for sent inn i en takling på Bramall.

80. min: Brewster skyter utenfor

78. min: Lattie bytter med Owens, som egentlig er venstreback, men går rett inn på høyresiden.

73. min: Målscorer Simmonds, som småhalter, bytter med McAuley.

71. min: Bramall gir de røde problemer ute på kanten og får slått inn. Hornby er i ubalanse og header ufarlig over.

70. min: Fint angrep av Liverpool, anført av Camacho, som selv avslutter det uten å treffe mål. Gode kombinasjoner i forkant, men forsøket med venstrefoten fra utsiden av boksen er svakt og går et stykke over.

64. min: Simmonds får behandling etter en smell, og er tilbake i spill kort tid senere.

60. min: Herlig pasning fra Dhanda ut til Brewster på venstresiden. Han prøver å finne Simmonds i boksen med utsiden av foten, uten å treffe.

57. min: Gordon bytter med Scully.

55. min: Gult kort til Bramall for en sen takling på Parker, og dommeren henter samtidig opp en situasjon og viser Dhanda gult kort.

54. min: Midtstopper Denny får gult for å holde Dhanda i trøya.

52. min: Millar legger opp til vegg med Brewster, men Everton-forsvaret stopper pasningen tilbake i siste liten og hindrer førstnevnte fra å komme alene med keeper.

48. min: Liverpool får corner, men vertene klarerer uten problemer.

46. min: Everton setter i gang omgangen.

Det ble en betraktelig kortere pause en normalt grunnet den lange veien til garderobene fra banen, og trenerne valgte å foreta pausepraten på gresset. Med den kjølige vinden i ryggen ble lagene enige om å sette i gang etter snaut ti minutter.

Pause

To gode, ballspillende lag har gjort det brukbart i vanskelige forhold med mye vind på Finch Farm, og det er lite å si på at Liverpool leder halvveis. De åpnet offensivt og fikk en corner før minuttet var passert, og utenom den flotte scoringen til Simmonds har de kommet til flere farlige skuddmuligheter. Everton truer med raske kantspillere, men har ikke satt keeper Grabara på store prøver.

1. omgang

45. min. Pause!

42. min: Gult kort til Lavery som takler Simmonds idet han prøver å spille Millar fri i bakrom.

40. min: Lewis får det gule kortet for en sen takling ute ved sidelinja som stopper en Everton-kontring.

36. min: Everton-angriper Lavery sikter på krysset, men skyter utenfor.

35. min: Miller skyter over på halvspretten fra 16 meter etter at Brewster har lagt ballen flott til rette med brystet.

29. min: 1–0 til Liverpool! Simmonds plasserer ballen vakkert i mål etter smart veggspill med Camacho på vei inn i boksen. Med høyrefoten skrur han ballen vekk fra keeper og bort i det lengste hjørnet.

20. min: Harrington får gult kort, tilsynelatende for munnbruk.

13. min: Everton-angriper Hornby spilles igjennom, men bommer på ballen når han skal avslutte alene med Grabara, som etter hvert får kontroll. Assistentdommeren holder uansett flagget oppe for offside.

8. min: Camacho finner rom på rundt 20 meter og skyter ufarlig over.

6. min: Hjørnesparket til Dhanda slås mot første stolpe og kommer tilbake. Forsøk nummer to går et stykke over mål.

5. min: En misforståelse i Everton-forsvaret gjør at ballen heades over keeperen og ut til corner.

3. min: De røde har hatt ballen mest innledningsvis.

1. min: Dhanda slår et farlig innlegg som vertene får slått ut til corner. Hjørnetsparket av Dhanda tas av vinden og går over alle i boksen.

1. min: Liverpool tar avspark i vindkastene på Finch Farm, treningsanlegget til Everton.

Før kampen

Fire poeng skiller lagene på U18-tabellen før kampen, der Liverpool ligger på tredjeplass og Everton er nummer fem. Liverpool, som i desember avanserte i FA Youth Cup, har seks seire og tre uavgjort på sine ni siste i ligaen.

Sist Neil Critchleys mannskap tapte, var mot nettopp Everton på akademiet i september. Blåtrøyene vant kampen 4–1.

Dagens ligakamp har avspark klokka 12 norsk tid, og den vises direkte for abonnenter på LFCTV GO. Liverpool.no følger oppgjøret og gir deg de viktigste hendelsene i denne saken.