ALLE SJANSERS MOR  Roberto Firmino trodde ikke sine egne øyne da Adam Lallana bommet på ballen etter brasilianerens supre tilrettelegging.

Avisene om Man City – Liverpool:«Kampen kunne endt med et hockeyresultat»

6-6 hadde vært et mer passende resultat etter en forestilling som tok pusten fra deg, mener James Pearce i Liverpool Echo.

– Kopites visste ikke om de skulle le eller gråte etter denne kampen, mener Pearce.

– Det var vanskelig å fatte denne fascinerende kampen som endte med poengdeling på Etihad. Folk sitter igjen med blandede følelser, fortsetter journalisten som følger Liverpool FC tettest.

Pearce konstaterer at Adam Lallana vil ha mareritt de neste to ukene etter den enorme sjansen han misbrukte, som ville ha sikret Liverpool en viktig seier.

Dette var som to tungvektsboksere som begge nektet å ta et steg tilbake, og som aldri sluttet å dundre løs på hverandre i 12 frenetiske runder.James Pearce

– Men Manchester City vil også se tilbake på flere situasjoner med anger. Sergio Aguero bommet på en kjempesjansen mot slutten.

– Det sluttet 1-1, i en kamp som kunne endt 6-6. Begge lag hadde store ambisjoner, og sverget til offensiv angrepsfotball.

– Dette var som to tungvektsboksere som begge nektet å ta et steg tilbake, og som aldri sluttet å dundre løs på hverandre i 12 frenetiske runder.

– Det var ikke rart at så mange spillere segnet om på gressmatta etter at sluttsignalet lød. Begge lags spillere var helt utkjørte etter å ha løpt seg fullstendig tomme. Intensiteten i denne kampen var utrolig.

Pearce konkluderer med at Liverpool ville ha vunnet en viktig seier i kampen om Champions League-plassene om de hadde vært mer kliniske foran mål.

– Likevel var dette et brukbart poeng for Klopps lag, som hevet lista mange hakk etter den «stygge seieren» over Burnley.

– Med fire poeng ned til Manchester United, som har to kamper mindre spilt, har ikke Liverpool råd til mange feil. Men det er bare tre poeng opp til Tottenham på andreplass, så det er ingen grunn til at Liverpool ikke skal se fremover i stedet for å kikke seg over skulderen i innspurten.

En ekstraordinær bom

Jason Burt i The Telegraph skriver at Adam Lallanas ekstraordinære bom var bare ett av høydepunktene i en strålende kamp.

– Helt sprøtt. Denne kampen var helsprø i beste betydning av ordet. Og vi fikk se to sprø managere på sidelinjen. Det var helt forståelig at Pep Guardiola og Jürgen Klopp kollapset i hverandres armer etterpå. Dette var en frenetisk, dramatisk og helt utrolig god kamp. Og på et eller annet vis endte den med bare 1-1. Riktig utfall. Feil resultat. 4-4 ville ha gitt et bedre bilde på det som skjedde, skriver Burt.

– Dette var en fotballkamp pakket med underholdning. Banens beste spiller, Adam Lallana, markerte seg også med sesongens bom. Og James Milner, av alle mennesker, ble buet på når han møtte sin tidligere klubb. Dette var alt annet en kjedelig, fortsetter han.

– Hvor City og Liverpool ender opp etter denne kampen gjenstår å se. Den store vinneren etter dette resultatet var trolig Manchester United og Jose Mourinho, som vil ha rynket på nesa over forsvarsspillet. Det kunne fort ha blitt et hockeyresultat i denne kampen.

Bisarr uttalelse av Guardiola

Dominic King i Daily Mail syntes det var snodig at Pep Guardiola beskrev det som «en av de mest spesielle dagene i mitt liv» etter at Manchester City kjempet seg tilbake og fikk uavgjort mot Liverpool.

Sergio Aguero misbrukte en kjempesjanse på overtid, og City er 12 poeng bak ligaleder Chelsea. De er langt fra sikre Champions League-spill neste sesong.

– Likevel insisterte Guardiola, som har vunnet 40 store trofeer i sin karriere som spiller og manager, på at dette var på høyde med alt han har oppnådd tidligere i karrieren.

King skriver videre at Liverpool dominerte i 25 minutter i annen omgang, og misbrukte også store sjanser.

– Roberto Firmino klarte ikke å score alene med keeper, og Adam Lallana traff ikke ballen foran nærmest åpent mål.

Del

Manchester City

14.09.2017 13:13

Forventet ikke det røde kortet

Sadio Mané om hendelsen med Ederson.

13.09.2017 15:30

Liverpool slår (nesten) alltid tilbake etter stjernesmell

Braknederlaget mot Manchester City var 18. gang i dette århundret hvor de røde tapte en offisiell kamp med tre mål eller mer. Statistikken i påfølgende kamp er imidlertid god.

11.09.2017 00:25

Klopp misfornøyd med midtbanen etter tapet for City

Jürgen Klopp mener at midtbanen ga forsvaret for dårlig beskyttelse da Liverpool tapte 5-0 på Etihad.

Dette skriver avisene

20.09.2017 09:04

Dette skriver avisene«Nye fjes, men de samme gamle deprimerende problemene»

Sjansesløseri, byttet av Coutinho og svakt forsvarsspill mot Leicester.

17.09.2017 10:01

Dette skriver avisene etter Burnley-frustrasjonen

«Hvordan de røde ikke gikk seirende ut av oppgjøret var uforståelig.»

14.09.2017 09:25

Dette skriver avisene:«Klopps menn trykket på selvutslettelsesknappen»

Til tross for gnistrende angrepsspill, er det forsvarsfeilene som får mest fokus i avisene etter 2-2 mot Sevilla.

Siste Til vår nyhetsoversikt
26.09.2017 kl 07:15

– Champions League er min store sjanse

Loris Karius håper å bruke Champions League som et springbrett til å bli Liverpools førstekeeper.

+
25.09.2017 kl 21:41

Fryder seg over å ha «Fantastic Four» tilgjengelig for første gang

Jürgen Klopp antyder at Roberto Firmino, Mohamed Salah, Sadio Mané og Coutinho kan starte sammen tirsdag.

+
25.09.2017 kl 20:23

– De ville vært et bunnlag i Premier League

Spartak Moskva lider av massive skadeproblemer og dårlig stemning i troppen foran møtet med Liverpool.

+
25.09.2017 kl 18:50

Klopp irritert under bisarr pressekonferanse

Begeret rant over for Klopp da han ble spurt om han var forelsket i noen av spillerne sine.

+