Dette skriver avisene:«Kamper som dette er ikke bra for blodtrykket»

Liverpool tok en dyrebar seier på Vicarage Road, og engelske aviser tror nå at det kan være håp om en «happy ending» for de røde i kampen om Champions League-plassene.

2. mai 2017 kl 09.44 Einar Kvande

– Du kunne høre misfornøyde grynt fra Manchester, skriver James Pearce i Echo etter Liverpools seier på Vicarage Road.

Liverpool cashet inn etter at rivalene avga poeng i helgen, og tente en ny gnist i jakten på Champions League-fotball. Men det ble en nervepirrende kveld på Vicarage Road.

En kandidat til årets mål

De tilreisende Liverpool-supporterne ble vitne til en nervepirrende avslutning på kampen, men Jürgen Klopps menn gikk i kjelleren og fikk med seg en dyrebar seier fra Vicarage Road.

– Emre Cans scoring er en kandidat til årets mål, og sørget for at de røde festet grepet om tredjeplassen og fikk litt avstand ned til forfølgerne, skriver Pearce.

– Nå står bare Southampton, West Ham og Middlesbrough mellom Liverpool og rikdommen til Europas elite, slår han fast.

– Mållinjen er i sikte. Liverpool har fått fart på beina igjen.

– Kampen om topp fire burde ha kommet med en advarsel om at den er helseskadelig. Dette var ikke bra for blodtrykket. Men med dette utgangspunktet bør det bli en lykkelig utgang, skriver Pearce.

Tok vare på muligheten

– Emre Cans elegante saksespark like før pause var ikke bare en flott scoring, det var også en scoring av stor betydning, slår Henry Winter i The Times fast.

Winter konstaterer at scoringen tok Liverpool tre poeng foran Manchester City og fire foran Manchester United. Begge Manchester-klubbene har dog en kamp tilgode på Liverpool.

– Can og hans kompiser tok vare på muligheten etter at rivalene kastet bort poeng på søndag, utdyper Winter.

– Philippe Coutinho haltet ut med en lårhøne, Adam Lallana er på vei tilbake etter skade, Roberto Firmino ble tett markert og Sadio Mané er ute for resten av sesongen, så Liverpool måtte se seg om andre steder etter en matchvinner. Hvem det ble var litt overraskende.

– Can har scoret før denne sesongen, mot Crystal Palace, Watford på Anfield, Bournemouth og Burnley, men ingen av scoringene var bedre enn denne.

Møtte den gule veggen

The Telegraph fokuserer også på at Emre Cans kandidat til årets mål avgjorde kampen.

– Jürgen Klopp vet alt om «den gule veggen» fra sin tid i Borussia Dortmund, men her møtte han en annen type «gul vegg». Watford stilte med fem mann i forsvar, og Liverpool trengte noe spesielt for at håpet om topp fire og kvalifisering til Champions League skulle leve videre. Noe veldig, veldig spesielt, skriver Jason Burt.

– Dette noe spesielle var en kandidat til årets mål fra Emre Can, som løp inn i straffefeltet like før pause, kastet kroppen sin opp i luften og utførte et strålende brassespark som suste i nota bak en sjokkert Heurelho Gomes.

– Cans reaksjon, fansens reaksjon, lagkameratenes reaksjon og motstandernes reaksjon sa alt om scoringen. Du fikk hakeslepp. Emre kan helt klart.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]