– Kan ikke skryte nok av Henderson

Det er bare to dager siden Liverpools kaptein var tilbake i full trening. Nå ligger han an til å starte mot Manchester United.

14. jan 2017 kl 09.07 Marius Rabben

Jordan Henderson måtte byttes ut og haltet av banen da rødtrøyene slo Manchester City på nyttårsaften. Han slet med smerter i den ene hælen, noe han også var plaget av forrige sesong, og har brukt starten på 2017 til rehabilitering.

– Dersom Hendo er tilgjengelig i helga, er det kun på grunn av holdningen hans, sier Jürgen Klopp før turen til Old Trafford.

VIKTIG BRIKKE:
VIKTIG BRIKKE:  Klopp sier kapteinen har vært så god i sin nye, dypere rolle på midtbanen at Liverpool nok har vært for avhengig av ham.

– Jeg tror ikke mange spillere i den situasjonen ville blitt klare for dette. Det kommer utvilsomt til å være smerter, men hvis det er noen som kan håndtere det, er det ham og kanskje (Nathaniel) Clyney. For resten ville det nok vært ganske vanskelig.

– Kan ha vært for avhengig av ham

26-åringen spilte samtlige ligakamper før han ble tatt ut etter en drøy time mot City, og i det første oppgjøret uten ham slet Liverpool med å fylle tomrommet i den defensive midtbaneposisjonen.

De røde har ikke vunnet noen av de tre kampene uten ham i troppen i 2017.

– Hendo har tilpasset seg utrolig bra i den posisjonen, så for oss er det veldig viktig. Det kan hende at vi har vært for avhengig av ham. I oppbyggingen spiller stopperne alltid til Hendo. Vi har jobbet for å gjøre ting mer fleksibelt.

– Jeg elsker holdningen hans. Den er enestående. I mine øyne kan han ikke skrytes nok av, sier Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]