Klopp håper Gerrard blir etterfølgeren

Jürgen Klopp og klubben hjelper Steven Gerrard med trenerutdanningen.

19. mai 2017 kl 08.54 Marius Rabben

– Det er perfekt at vi kan involvere Steven. For en fyr, han er fantastisk! Han var en av verdens beste fotballspillere noensinne, sier Klopp til The Times.

Klubbikonet har hatt en rolle som trener og rådgiver for ungdommene på akademiet siden februar, og skal fra neste sesong være U18-lagets hovedtrener.

– Klubben trenger slike legender

Det er et nytt steg på veien til en managerkarriere for mannen som fyller 37 senere denne måneden. Klopp, som i fjor skrev under på en seksårskontrakt, vil gjerne se Gerrard i sjefsstolen på Anfield en dag.

NY ROLLE:
NY ROLLE:  Gerrard har tilbrakt våren som trener på Liverpool-akademiet i Kirkby. I sommer blir han sjef for juniorlaget.

– Jeg har fortalt ham at når jeg drar, eller når klubben sparker meg, selv om jeg ikke bryr meg om hvem som blir min etterfølger, så ville jeg elsket om det ble ham.

– Jeg skal gjøre alt jeg kan for at han får den informasjonen han trenger, sier Klopp.

– For når du kommer til en klubb, har du stort ansvar for fremtiden, og fremtiden til denne klubben trenger legender som Steven Gerrard i avgjørende posisjoner.

– Han ga klubben mye, og nå kan vi gi ham den beste utdannelsen for det han ønsker å jobbe med, forhåpentlig resten av livet sitt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]