Klopp lærte mye av skuffende januar

Jürgen Klopp sier at hans Liverpool må lære seg å være et topplag, etter at de ikke taklet hardt kamp-program, nøkkelspillere ute og i tillegg var uheldig med noen dommeravgjørelser.

17. feb 2017 kl 00.26 Torbjørn Flatin

- De er alle mennesker og det er klart at de ble influert av ting de ser hver dag, sier Jürgen Klopp etter at Liverpool bare vant en av de ti første kampene i 2017 og ble slått ut av to cupturneringer.

- Lærte jeg noe nytt om dem i løpet av de siste ukene? Ja, var det mye jeg ikke ønsket å lære? Nei, men det er slik det er.

- Jeg tviler ikke på viljestyrken til disse spillerne, men det er klart at vi må skape en mentalitet. Vi har hatt noen øyeblikk hvor vi ikke har levert, vi har ikke prestert, selv om det ikke har vært veldig ofte i Premier League ellers ville vi ikke vært hvor vi er nå.

Et godt tegn

- Det føles verre ut på grunn av forskjellige cupturneringer. Vi skulle ha vært ute av EFL Cup (ligacupen) i fjor, noe som ville ha betydd to færre tap i år på et tidspunkt hvor vi behøvde hvert sekund vi hadde for å få spillere tilbake fra skade, for rekonvalesens, for trening.

- Det hjalp ikke, men det nytter ikke å sette opp en ønskeliste og si: «Hva er det vi ønsker?» Vi må håndtere alle omstendigheter.

- Før kampen mot Tottenham sa vi til guttene: «Hvor vil dette bringe oss?» Man United vant, det fortalte alle meg, slik at det var klart vi måtte vinne for å vise hva vi ønsket å gjøre med resten av sesongen. Det var viktig og det var et godt tegn.

- Vi er ikke vant til å være et topplag, men kanskje må vi bli det. Vi er ikke like smarte som Chelsea som vil lede 2-0 og så drepe kampen, fortsetter manageren til Liverpool Echo.

Dommeravgjørelser

- I desember savnet vi spillere og hadde ikke det beste kamp-programmet. Fra 31. desember til 2. januar kunne du se forskjellen fysisk, det var ikke slik at vi kunne bytte alle spillerne i Sunderland.

- Det var en del ting vi kunne influere selv, og andre vi ikke kunne influere. Vi slapp inn mål, vi fikk scoringer som var offside mot oss, vi fikk straffe mot oss. Vi kunne hatt to, tre eller fire poeng til.

- Jeg ønsker ikke å gjøre noen stor sak ut av det, men hvis vi ikke hadde fått et mål i mot som var offside mot Man United da hadde vi hatt 51 poeng. Bare på grunn av en dommeravgjørelse.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]