– Klubben er på vei fremover på alle måter

Potensielle spillerkjøp bør være fristet til å bli en del av prosjekt Klopp, mener Steven Gerrard.

26. mai 2017 kl 00.24 Marius Rabben

Under oppvisningskampen mot Sydney innrømmer Steven Gerrard at han drømte seg bort et øyeblikk og tenkte «hva om».

– Jeg så meg rundt, og det var en merkelig følelse utpå der. Jeg funderte på hvordan det kunne ha vært dersom Jürgen Klopp hadde vært i klubben litt tidligere, sier han til Liverpool Echo.

– Føltes ut som VM-finalen

– Hvis han hadde vært her for tre eller fire år siden, er jeg ikke i tvil om at jeg ville vært en del av at han hadde levert troféer for denne klubben.

– Det er auraen hans, måten han er mot deg, hva han får deg til å føle. Jeg gikk utpå der for å spille i en treningskamp, og det føltes ut som om det var VM-finalen. Det er det han gir spillerne, forklarer klubbikonet.

Nettopp derfor er Klopp nøkkelen til Liverpools mulige suksess i tiden som kommer, tror Gerrard. Neste sesong venter også langt større oppgaver – dersom rødtrøyene passerer kvalifiseringsrunden til Champions League i august.

– Å få Champions League tilbake er veldig viktig for denne klubben. Nå må vi gripe øyeblikket. Det kan ikke bli som for noen år siden da vi kom tilbake i Champions League, men raskt ramlet ut. Det kan ikke skje.

– Vi er i kvalikrunden, men man må innse at for å komme til sluttspillet i den turneringen, så snakker man om topp, topp klasse på motstanderen. Klassespillere og -managere. Det er viktig at vi forsøker å fortsette fremgangen, sier Gerrard.

– Hele prosjektet er interessant

Europacupfotball på Anfield betyr i tillegg at Liverpool vil spille langt flere kamper kommende sesong. Derfor har Klopp ikke lagt skjul på at stallen kommer til å bli styrket i sommervinduet.

Hvem som kommer inn, er derimot ikke blitt kjent. Gerrard tror ikke det vil være nødvendig å overtale gode spillere til å flytte til Merseyside i sommer.

– Hvis jeg er en toppspiller rundt om i Europa, og Jürgen tar en telefon og spør meg om å spille for denne klubben, som er på vei fremover på alle mulige måter, og har en manager i verdensklasse, ville jeg hoppet på den muligheten, fastslår han.

– Jeg ønsker å spille for ham, og jeg fyller 37 år neste uke! I mine øyne er dette prosjektet så interessant. Ikke bare fordi vi kvalifiserte oss til Champions League, men hele prosjektet.

– De neste tre, fire, fem, seks årene, eller hva det blir, kommer til å være veldig spennende, og spillerne ønsker å være en del av det Jürgen gjør, sier scouseren.

Lista heves for ungguttene

Uansett får Gerrard muligheten til å samarbeide mer med Klopp fremover. Etter sommerferien blir han U18-lagets nye hovedtrener, og på turen til Australia fikk han selv spille med noen av akademitalentene.

Trent Alexander-Arnold, Harry Wilson, Ben Woodburn og Rhian Brewster var alle involvert i 3–0-seieren over den australske seriemesteren.

– Det er stort å se dem gjøre det så bra, for jeg har vært der selv. De er heldige fordi de har en manager som tror på dem og stoler på dem. Han har gitt dem mange muligheter til å skinne.

– Det kommer til å bli tøffere for dem neste sesong. Nye signeringer kommer inn, og Champions League-fotballen returnerer. De må sørge for at manageren vet hva de klarer hver dag. De kan ikke bare vente på mulighetene til å spille for førstelaget. De må hver dag vise Jürgen at de er klare for å gjøre en jobb, for lista fortsetter å heves.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]