– La oss nyte dette

De kommende 10 dagene vil på mange måter definere Liverpools sesong, men Jürgen Klopp er opptatt av at laget må nyte den gode posisjonen de røde har skaffet seg.

21. jan 2017 kl 11.42 Einar Kvande

– Vi er der vi ønsker å være, sier Klopp til Liverpool Echo.

Dagens kamp mot Swansea markerer starten på fire hjemmekamper på ti dager. Der skal det blant annet spilles om en plass i ligacupfinalen på Wembley, avansement i FA-cupen og perioden avsluttes med toppoppgjør mot Chelsea i Premier League.

Klopp synes hans lag har prestert bedre enn forventet denne sesongen, og tyskeren mener at spillerne derfor bare må nyte situasjonen de befinner seg i.

– Hjemmekamper føles alltid annerledes, til og med i forberedelsene. Det er veldig spesielt å spille på Anfield, og det er noe som det er enkelt å se frem til. Vi kjenner til ansvaret som hviler på våre skuldre.

– Det eneste jeg ønsker at vi gjør, som klubb, er at vi nyter situasjonen, for jeg mener den er bedre enn vi kunne ha forventet sist sommer. Ikke på grunn av vår egen kvalitet, men på grunn av hvor sterk denne ligaen er, og de finansielle musklene til noen av våre motstandere.

– Frem til nå har vi gjort en veldig god jobb, men jeg vet vi er fremme ved et veldig avgjørende punkt i sesongen. Liverpool-supporterne kan ikke begynne å tenke: «Ja, vi er nære, men vi var nære i 2008 også, og da glapp det for oss». Det er feil måte å tenke på.

– Viktig å tenke positivt

– Vi er der vi ønsker å være. Nære nok til å gjøre mye bra. Ingen kan forvente at vi skal bli mestere. Vi ønsker selvsagt å komme med i Champions League, og det er mulig. Det er ikke sikkert vi klarer det, men det er mulig. Det er en positiv ting, og vi må beholde positiviteten.

– Vi må nyte fotballen og ha tro på fremtiden, for dette laget viser mye bra for øyeblikket, men det har også potensial for fremtiden, på grunn av alderen og på grunn av tiden vi har tilbrakt sammen.

– Alt er så positivt at vi kan tillate oss å drømme, men realiteten er at vi skal spille mot Swansea, deretter mot Southampton, så Wolves, og så Chelsea, deretter Hull og så vet jeg ikke mer. Det er jobben vi må gjøre. Men vi har lagt et godt grunnlag.

Liverpool er på tredjeplass i Premier League, sju poeng bak lederlaget Chelsea, og tre poeng foran Manchester City på femteplass.

– Innspurten har allerede startet. Vanligvis må du være rundt toppen når det gjenstår fem eller seks kamper skal du ha noen sjanse.

– Nå vet jeg hva supportere gjør, for jeg har to sønner som er supportere, og de sier hele tiden til meg: «Du må vinne denne kampen, for dette laget møter dette laget». Jeg aner faktisk ikke hvilke andre lag som møter hverandre, og jeg er ikke interessert. Du må tro at du skal vinne dine egne kamper, og så får du bare se hva som skjer rundt deg.

– Alle må selvsagt spille mot alle. Vi må møte alle de andre lagene, og når kan du vinne og når kan du tape? Du har faktisk ikke råd til å tape noe sted, skal vi holde oss i den posisjonen vi er i. Vi har tapt to Premier League-kamper, og det er ikke mye, men vi er likevel bare på tredjeplass.

– Det er selvsagt en veldig sterk ledergruppe i denne ligaen. Det er jevnt, og det gjør det spennende. Dersom det var fem kamper igjen, ville jeg sagt at vi trengte 15 poeng, ellers ville vi ikke hatt sjanse. Men det er fortsatt mange kamper som gjenstår.

– Kanskje trenger du ikke maksimalt med poeng, men du bør ikke gi fra deg mange poeng for å holde følge med teten. Det vet vi.

God hjemmeform

10 av de 17 gjenstående ligakampene skal spilles hjemme på Anfield. Der har ikke Liverpool tapt kamp på nesten ett år.

– Hjemmeformen er alltid avgjørende. Du finner ingen lag i toppen som har en dårlig hjemmestatistikk. Selvsagt er hjemmebane en fordel, men hvor stor den er gjenstår å se.

Det er ventet at spillere som Simon Mignolet, Nathaniel Clyne, Dejan Lovren, Ragnar Klavan, James Milner, Jordan Henderson, Emre Can, Gini Wijnaldum, Roberto Firmino og Adam Lallana vil være tilbake i startoppstillingen mot Swansea, etter at de ble hvilt mot Plymouth i midtuken.

– Det er vanskelig med alle disse kampene. Vi er fortsatt med i ligacupen, så vi spiller på onsdag også, og så lørdag klokken 12.30. Ingen andre bryr seg om dette. Deretter spiller vi tirsdag. Vi må forsøke å rotere på spillerne så mye som mulig. Er det mulig å klare alt dette? Jeg vet ikke. Vi får se. Vi vil benytte alle som kan være involvert.

– Plymouth-kampen var veldig viktig. Sheyi Ojo kom inn og var god, Harry Wilson kom inn og var veldig god, og disse spillerne tok veldig viktige steg. Det var gode tegn.

– Ben Woodburn var god hele kampen, og spilte smart i ulike posisjoner. Jeg vet ikke sist Trent Alexander-Arnold spilte 90 minutter to ganger med fire dagers mellomrom. Vi fikk viktige signaler på denne måten.

– James Milner har lært meg en frase: «Vi må gå i kjelleren».

Har du innspill til journalisten?
[email protected]