Dette skriver avisene:«Liverpool fant formen og fikk lett match i London»

Engelske aviser mener at Liverpools overbevisende seier over West Ham kan tilskrives både godt spill og at vertene allerede hadde tatt ferie.

15. mai 2017 kl 08.45 Einar Kvande

– The London Stadium har ikke sett en bedre forestilling siden Usain Bolt tok gull der, proklamerer James Pearce i Liverpool Echo.

– Liverpool fløy ut av startblokkene, og så seg ikke tilbake i en kamp der West Ham ble blåst av banen i hovedstaden, fortsetter han.

– Scenene etter kampslutt, der Jürgen Klopps menn feiret sammen med de 3000 tilreisende supporterne, avslørte hvor viktig denne kampen var, konkluderer Echo-journalisten.

Liverpool hadde virkelig presset på seg foran kampen mot The Hammers, etter at Manchester City og Arsenal vant sine kamper 24 timer tidligere.

– Dette var ikke en sliteseier, men en seier med stil, takket være angrepsspill i mesterklassen, som man ikke har sett maken til fra den kanten på denne siden av nyttår, mener Pearce.

Han trekker frem en gjenoppstått Daniel Sturridge, som startet sin første ligakamp på fire måneder, og tomålsscorer Philippe Coutinho. Til slutt fikk Divock Origi sette prikken over i-en.

– Champions League-fotball er nå innenfor Liverpools rekkevidde. Bare allerede nedrykkede Middlesbrough kan stikke kjepper i hjulene for en retur til Europas elite, konstaterer Echo-journalisten.

Generøse verter

Jeremy Wilson i Telegraph slår fast at West Ham var et generøst vertskap for Liverpool.

– West Ham bød nesten ikke Liverpool på motstand. Dette var en prestasjon som får frem alle klisjeene om at et lag som er sikret ny kontrakt «allerede er på stranda», skriver han.

– Defensivt var West Ham svake, og de var heldige at sluttresultatet ikke så styggere ut for dem.

– Liverpool bryr seg fint lite om det, nå som som de er på vei mot sin andre topp fire-plassering på de siste åtte sesongene. De kan komme opp i 76 poeng. Bare fire Liverpool-lag har sanket flere poeng i Premier League-æraen.

– Men Liverpool må investere betraktelig i laget når de skal kjempe på to fronter neste sesong.

– Den kommende uken vil gå med til å advare mot å ta lett på oppgaven mot Middlesbrough, men det er vanskelig å se for seg en overraskelse kommende søndag.

– Ballerinaer ville gitt Liverpool mer kamp

West Ham ble knust da Coutinho hjalp Liverpool til fire mål, slår Martin Samuel i Daily Mail fast.

– Jürgen Klopp hoppet i været og tok en piruett i det tekniske området på London Stadium. Og hvorfor skulle han ikke det? Dette var så enkelt som det kunne få blitt for Liverpool. Fire mål, tre poeng og Champions League-skjebnen i deres egne hender, skriver Mail-journalisten.

– Slår de Middlesbrough på Anfield kommende helg, vil de være tilbake i Europas fremste klubbturnering. Tar man med i betraktningen pengebruken til deres rivaler, var slett ikke dette garantert før sesongen startet.

– De fikk hjelp av et forferdelig svakt West Ham. Ballerinaer ville ha gitt Liverpool mer kamp enn denne gjengen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]