Krever 20 millioner pund for Sakho

Det er flere klubber som jakter den franske stopperen. Liverpool akter å selge ham med profitt.

11. jan 2017 kl 13.24 Lars Frøsland

I flere måneder har det vært kjent at Jürgen Klopp ikke har tillit til den populære midtstopperen, og Sakhos Liverpool-karriere er så godt som over.

I de siste dagene har det kommet meldinger om at Sakho nærmer seg en avgjørelse om hans fremtid. Klubber som Southampton, Swansea og Sevilla er etter sigende interessert i kultfiguren.

Liverpool krever 20 millioner pund for stopperen. Det er 1,5 millioner mer enn de selv ga for tre og et halvt år siden.

For høy pris?

Enkelte lurer kanskje på hvorfor Liverpool forventer profitt. Sakho er blitt noen år eldre og har ikke spilt førstelagsfotball på ni måneder.

Faktum er at Sakho bare er 26 år, og de som har fulgt nøye med på overganger de siste årene vil utvilsomt har merket seg at prisene har skutt i taket.

Prisene er høyere i dag enn dag Liverpool hentet ham.

Både BBC og Liverpool Echo melder at Liverpool ønsker seg 20 millioner pund for Mamadou Sakho. Ulempen i forhandlingene er at de interesserte klubbene vet at Liverpool akter å selge ham i januar. Samtidig er interesse fra flere klubben en klar fordel i salgsprosessen.

Gir det mening å kreve så mye? I 2017 – det kan du være trygg på!Liverpool Echo

God spiller

Sakhos siste år har vært preget av dopinganklager, skader og det turbulente forholdet til Klopp. I tillegg har enkelte utspill på sosiale medier gitt ham mye ikke-sportslig oppmerksomhet.

Det man ikke skal glemme i diskusjonen om høy priser at Sakho anses som en meget god fotballspiller. Mange tror han hadde fått spilletid i sommerens EM, dersom han hadde vært tilgjengelig. Det antas også at Klopp ville benyttet ham regelmessig, hadde det ikke vært for sommerens hendelser.

Husker du hans siste kamp for Liverpool? Det var nemlig 4-0-seieren mot Everton. Da scoret Sakho – og i tillegg hadde han full kontroll på Romelu Lukaku.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]