– Må bli bedre mot de mindre lagene

Gini Wijnaldum maner rødtrøyene til å ikke gjenta de samme feilene som etter forrige ligaseier.

2. feb 2017 kl 00.01 Marius Rabben

Liverpool har ikke vunnet en ligakamp siden de beseiret Manchester City på nyttårsaften. Det var den fjerde seieren på rad, og åpningen på 2017 virket lovende.

Men i nyttårskampen mot Sunderland (2–2) sviktet det, og formet bedret seg ikke ut måneden. Totalt ni kamper endte med kun én seier, mot Plymouth (1–0) i FA-cupen, og tre av tolv poeng i Premier League.

I tirsdagens uavgjortkamp mot ligaleder Chelsea fant imidlertid de røde tilbake til noe av det som er vist tidligere i sesongen. Gini Wijnaldum sier ifølge Liverpool Echo at det nå handler om å overføre den innsatsen til møtene med de mindre lagene.

– Har allerede klart oss mot de beste

Allerede lørdag venter lavtliggende Hull City, som fikk med seg 0–0 mot Manchester United borte i generalprøven.

– Vi er nødt til å fortsette med det vi viste. Det var bra at vi klarte oss mot Chelsea, men vi har allerede gjort det mot storlagene. Nå må vi sørge for å klare det mot de mindre lagene.

– Vi har tapt tre ganger mot dem. Jeg ser ikke på tabellen nå, for vi kan ikke styre prestasjonene til Chelsea, Arsenal eller Tottenham, og det de gjør, men vi kan kontrollere vår egen. Til slutt får vi se hvor vi havner.

KAN FORTSATT:
KAN FORTSATT:  Liverpool viste at de har nivået inne mot Chelsea. Nå må spillerne vise seg like gode mot mindre lag, sier Wijnaldum.

Wijnaldum, som i likhet med mot Manchester City scoret Liverpools eneste mål, mener det var et steg i riktig retning.

Aggresjon og lidenskap

– Det var viktig å sende ut en beskjed, men det er viktigere at vi fortsetter slik. Vi viste det mot Manchester City, men så klarte vi det ikke i påfølgende kamp.

– Det er viktig å holde dette gående, ellers vil prestasjonen mot Chelsea ikke bety noe.

– Det er sånn vi må spille. Man kan vinne, man kan tape, og man kan ikke alltid kontrollere hvordan ting utspiller seg i kamper, men man kan kontrollere egen prestasjon. Og vi gjorde det bra.

– Sist vi presterte på samme måte, var mot Manchester City og i første omgang mot Southampton hjemme. Vi spilte med aggresjon og lidenskap, noe som er bra, men vi må forsikre oss om at vi gjør det i hver kamp, gjentar nederlenderen.

– Gjøres det i en kamp og ikke i den neste, så vil det koste oss poeng. Vi har sett i januar at dersom man ikke er på topp, dersom man ikke spiller slik vi har pleid, så vil det koste oss poeng.

– Litt flaks

26-åringens hodestøt var hans tredje mål ikledd den røde trøya.

– Jeg var glad for å score. Jeg har allerede fortalt folk at jeg kan score med hodet, jeg gjorde det for Newcastle, PSV og Feyenoord, sier han.

– Det var litt flaks ettersom den gikk under keeperen, men scoring er scoring.

– Det var i rett øyeblikk, og det var et bra mål for å hjelpe laget fremover og gi fansen selvtillit. Til syvende og sist synes jeg det var enda viktigere at Simon (Mignolet) reddet straffen, slik at vi ikke tapte.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]