Foran semifinalen:– Jeg kan føle rundt oss at det ikke er så positivt nå

Jürgen Klopp mener Liverpool fortsatt kan finne tilbake til den «vidunderlige fotballen» laget serverte før jul.

23. jan 2017 kl 14.25 [email protected]

Onsdag kveld møtes Liverpool og Southampton igjen til den andre semifinalen i ligacupen. Denne gang skal kampen spilles på Anfield.

Southampton vant det første oppgjøret 1-0. Dersom Liverpool kan ta seg forbi dette hinderet, vil de være i sin tredje finale under Jürgen Klopp. Her er det Klopp sa på pressekonferansen før kampen.

Om Steven Gerrards nye rolle:

– Vi har hatt en god og lang prat sammen. Han er en flott kar, og for meg var det viktig å vite hva han ville. Han sa han ønsket å bli en manager i framtiden. Jeg snakket om hva jeg kan bidra med for at han skal bli en god manager. Det er flott for oss i klubben at han begynner på akademiet. Å være manager er en jobb man må lære. Det er gode nyheter for fotball at en med hans erfaring er klar for å ta de første stegene, sier Klopp, om Gerrard som i februar begynner som trener på akademiet.

Om det kjempes på tre titler fortsatt:

– Vi kjemper i hver kamp, og så må vi se hva som skjer rundt oss. I cup er målet å vinne, i Premier League er det det samme, men det er ikke så lett å planlegge. Om Chelsea vinner alle kampene, er det ikke noe håp for andre. For oss er det viktig å fullføre sesongen så godt som mulig. Vi har kvalitet til å kjempe om Champions League, og er man nær nok i avgjørende øyeblikk av sesongen kan man kjempe om mer. Men det kan vi ikke tenke på nå.​

Om Mané:

– Selv om vi har hatt noen kamper der det ikke har gått så bra, så er ikke Mané eneste svaret på det. Vi scoret nok mål sist til å vinne. Dere er alltid opptatt av spillere, men jeg er mer opptatt av laget. Hvis det var enkelt kunne man bare kjøpe en ny spiller og løse alle problemer, da ville jeg gjort det. Nå er vi snart gjennom en veldig hektisk periode, og kanskje får vi belønningen for det nå.

Om Matip:

– Det er bra å ha han tilgjengelig. Men det største problemet den siste tiden er at vi hat måtte bruke de samme spillerne litt for mye. Men alle er ansvarlig for forsvarsfeil. Det handler ikke om en spiller, men hva 6-7 stykker gjør.

Om å få en rask kamp etter tapet:

– De siste ukene har vi alltid hatt en ny kamp raskt, så om det hjelper eller ikke vet jeg ikke. Southampton har hatt en god periode. Men vi ønsker å gå til finalen, og da må vi vise det nå. Det er det vi må tenke på.

Om ligacupen:

– Turneringen blir pakket inn i sesongen, så ingen i Premier League ser ut til å bry seg om den. Vi spiller en semifinale og får en ny kamp klokka 13 på lørdag igjen.

Om hjemmetap:

– Vi har ikke tenkt på rekorden. Jeg vet at vi kunne ha gjort det bedre i forrige kamp, men vi må konsentrere oss om neste kamp.

Om mangel på intensitet:

– Det er noe dere snakker mer om enn oss. Men det var ikke grunnen til målene vi slapp inn. Selv på 3-2 hadde vi 3 eller 4 skudd innenfor boksen. Så det var ikke sånn at vi manglet intensitet. Hadde vi gjort alt bedre, hadde vi hatt mer poeng, det er klart.

Om mulighetene mot Southampton:

– Southampton har alltid forsvart seg dypt mot oss, det er et tegn på respekt. Men det forandrer ikke så mye for oss. Den første kampen var ikke noen god kamp for oss, og begge managerene var nok frustrerte på grunn av resultatet. Det er bare 1-0, så alt er mulig for oss.

Om spillerne er mentalt slitne:

– Jeg bryr meg ikke. Grunnene er ulike. Dere er sikkert slitne etter den hektiske perioden, men dere kan bare sitte her og vente på meg og slipper å løpe også. Hare vi scoret offsidemål som ingen har sett? Nei. Spilte vi veldig god fotball til slutten av året? Ja. Vi må kjempe. I gode øyeblikk er dette laget fortsatt i stand til å spille vidunderlig fotball. Ikke tenk på hvorfor vi tapte den og den kampen. Jeg kan føle rundt oss at det ikke er så positivt nå. Men jeg vet at på Anfield på onsdag kveld vil det være en herlig atmosfære. Om vi vinner resten av kampene, vil alle sitte å smile. Men vi har ingen garanti om å vinne uansett, fordi Chelsea kan vinne nok kamper også.

Om Henderson:

– Det var ikke en hælskade han slet litt med på lørdag, det var et slag. Han føler hælen litt fortsatt også, men han kan håndtere det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]