Manchester Utd U18 - Liverpool U18 2-2

Manchester United snudde det sent i 2.omgang, etter ledermål av McAuley og rødt kort for Liverpool før pause, før gjestene fra Merseyside utlignet ved innbytter Longstaff i 90.minutt.

10. mar 2017 kl 20.05 Torbjørn Flatin

Sluttrapport: Heltemodig innsats fra Liverpool U18 som spilte med ti mann i over en time. Vertene fra Manchester presset som ventet mye etter pause, men uten å komme til så mange sjanser mot et gjestelag som forsvarte seg godt og hadde en god keeper i irske Caomhin Kelleher. To raske mål fra innbytter Barlow synes imidlertid å ha snudd det for Man Utd, men imponerende nok kom mannskapet til Neil Critchley tilbake og utlignet ved 16 år gamle Luis Longstaff. Ved siden av keeper Kelleher var forsvaret utmerket, ikke minst midstopperne Masterson og Johnston. Liam Coyle gjorde en kapteins jobb som anker på midtbanen. Fremover ble det etter hvert mye løping mot en motstander med en spiller ekstra, men typer som Sharif, Dhanda, McAuley og Simmonds fikk vist glimt av hva de kan.

90.min: 2-2 LONGSTAFF- Den unge innbytteren Luis Longstaff scorer etter at et langt frispark fra Dhanda blir spilt inn til Longstaff, rett foran mål, av midtstopper Johnston.

84.min: 2-1 BARLOW - Et kanonskudd helt opp i vinkelen fra 20 meter gjør at hjemmelaget har snudd det mot et slitent Liverpool.

80.min:
Longstaff inn for McAuley hos Liverpool.

79.min: 1-1 BARLOW
- Man Utd holder ballen i spill rundt 16-meteren, til slutt får innbytter Barlow sjansen fra 16 meter og setter ballen helt inne ved stolperota.

78.min:
Liverpool får et par raske cornere, og på den siste header Johnston over fra hjørnesparket til Dhanda.

75.min:
Simmonds er nede etter å ha fått en smell, men er snart oppe igjen.

73.min:
Først blokkerer Masterson og så redder Kelleher på streken, da hjemmelaget øker presset ytterligere. Phew!

67.min:
Innbytterne Dearnley og Barlow skaffer seg en sjanse, men Kelleher har god kontroll på avslutningen fra skrå vinkel.

66.min:
McAuley skaffer seg plass, men får ingen ordentlig dreis på skuddet.

65.min:
Dobbeltbytte for Man Utd, med Dearnley og Barlow inn for Burkant og Buffonge.

56.min:
Conor Masterson med suveren heading ut da Man Utd får et av sine mange frispark.

52.min:
Hamilton skyter fra 12-13 meter, men igjen redder Kelleher. Liverpool prøver med en rask kontring og Simmonds skyter over fra vanskelig vinkel.

51.min:
Nico Williams, 15 år gammel høyreback hos Liverpool, må ha behandling etter å ha fått en smell i kneet.

48.min:
Hardt skudd fra Whelan hos United, men Kelleher slår pent til corner. Hjemmelaget har som ventet gått meget offensivt ut etter pause.

46.min:
Hjemmelaget bytter inn Gomes for Dunne, en angriper for en forsvarer.

Greier Liverpool å holde unna i 2.omgang? Det er spørsmålet en stiller seg etter at Liverpool fikk Adam Lewis utvist etter en halvtime. Et rødt kort det ikke var mye å si på da scouseren kom susende inn med knottene i knehøyde. Før det hadde McAuley gitt Liverpool ledelsen, men hvor også mannen bak målgivende, Liam Millar, måtte ut med skade. Erstatter Simmonds har imidlertid gjort det bra, og er farlig med McAuley på topp. Coyle, Sharif og Dhanda har også kvaliteter på midtbanen, slik at Liverpool kan ha en scoring til i seg, men en vil likevel forvente at det kan bli 45 minutter med mye ryggen mot veggen.

41.min: United har ballen mye, men Liverpool er fortsatt farlige og Dhanda skyter noen centimetere over fra kanten av straffefeltet.

30.min:
Buffonge og Warren hos Man Utd får gule kort etter krangelen som oppstod etter "taklingen" til Lewis.

30.min:
Liverpools Adam Lewis får direkte rødt kort for en vill takling.

24.min:
Okera Simmonds kommer inn for Millar.

22.min:
Malurt i Liverpools scoringsbeger da Liam Millar har fått seg en smell i forbindelse med åpningsmålet, og angriperen som har hatt mye problemer med skader denne sesongen må igjen halte av banen.

19.min: 0-1 MCAULEY - Liam Millar kommer seg fram på venstrekanten, innlegget setter Glen McAuley inn som hør og bør en spydspiss med en fin avslutning.

15.min:
Nytt skudd fra hjemmelaget, denne gang hardt og like utenfor fra Bohui. Kampens største sjanse så langt.

13.min:
Skuddmulighet til United like innenfor 16-meteren, men Kelleher er sikker når han redder det lave skuddet.

10.min:
Liverpool har kommet mer med og Yan Dhanda avslutter fra hjørnet av 16-meteren, men både over og utenfor.

4.min:
Nære på for vertene fra Manchester da ballen danser litt fram og tilbake rett foran Liverpools mål, men de røde får til slutt klarert.

Liverpool: Kelleher, N. Williams, Glennon, Masterson, Johnston, Coyle, Dhanda, Sharif, McAuley (Longstaff 80), Lewis, Millar. Innbyttere: Atherton, R. Williams, Adekanye, Simmonds.

Manchester U: Johnstone, Tanner, Warren, Dunne (Gomes 46), O'Connor, Hamilton, Whelan, Buffonge (Barlow 65), Boonen, Burkant (Dearnley 65), Bohui.