Dette skriver avisene etter cup-exiten: «Massiv feil å ikke handle i januar»

Svakhetene i Liverpools tropp har blitt avslørt til fulle denne uken. Nå er Liverpool i krise, mener avisene.

29. jan 2017 kl 10.20 Arve Vassbotten

«Klopp klaget på vinden i midtuken - nå befinner han seg i midten av en storm», skriver James Pearce i Liverpool Echo.

Han mener det som begynte som et feilskjær, og utviklet seg til dalende form, nå kan omtales som en krise.

Gufs fra Rodgers-tiden

Etter tre hjemmetap på rad ble det pipekonsert på Anfield, for første gang siden Klopp kom til klubben.

«Tyskeren tar seg ingen tid til negativitet. Hans glass er alltid halvfullt. Men realiteten er at Liverpool for tiden bare er rot, og han har en haug med problemer å finne ut av. Hjulene har falt av», skriver Pearce videre, og mener dette var et gufs tilbake til de siste månedene under Brendan Rodgers.

Han mener laget mangler både tro og ideer.

«Hva den forferdelige siste måneden har bevist er at troppen ikke er i nærheten av å være så god som Klopp trodde den var. Liverpool sløste bort momentumet ved å ikke gå inn i overgangsmarkedet i januar. Det var en massiv feil, og en stor operasjon vil kreves denne sommeren», mener Pearce.

«Det er vanskelig å forstå at Liverpool for bare ti uker siden var på toppen av Premier League og drømte om den ultimate premien. Nå har vi gått ut av begge cupene raskt og tittelsnakket har stilnet».

Nå er det Champions League-plass som blir fokuset, men da må forråtnelsen stoppe raskt, mener Pearce.

Pearce mener det er påfallende hvordan den 20 år gamle keeperen til Wolves knapt ble satt på prøve før reduseringen etter 86 minutter. Det første målet etter under ett minutt, mener han igjen viser Liverpools manglende evne til å gjøre selv de enkleste oppgave riktig på dødballer. Markeringen og Karius sin passivitet kritiseres.

Hva den forferdelige siste måneden har bevist er at troppen ikke er i nærheten av å være så god som Klopp trodde den var.James Pearce

Ikke gode nok da - ikke gode nok nå

Chris Bascombe i The Telegraphmener at selv om tapet for Wolves vil bli sett på som et sjokk i FA-cup sammenheng, er det likevel få som ble overrasket over det.

«Fra øyeblikk lagoppstillingen ble skrevet ut, må Paul Lambert å sett muligheten», skriver Telegraph-journalisten.

Han mener dessuten at laget beviser det samme som mot Plymouth, at Liverpools nest beste menn holder for lavt nivå.

«Flesteparten av disse spillerne var ikke gode nok under den forrige manageren, og det samme gjelder nå.»

«Problemet er ikke at spillere ble spart for å forberede seg på Liverpools viktigste kamp denne sesongen om tre dager. Problemer, som mange forutså i august, er gapet mellom førstevalgene og reservene. Klubber som Liverpool må være utstyrt til å kjempe i fire turneringer, hvis de forventer å være i Europa. Selv Klopps 11 favoritter har sluttet å fungere med tapet av en eller to viktige spillere, så antallet bytter her signaliserte trøbbel», skriver han.

«Alle lag som kommer til Anfield nå vet hva de skal gjøre. Forsvare seg og vente.»

Ikke siden desember 1924 har Liverpool tapt fire kamper på rad på Anfield. Derfor må Liverpool reise seg kraftig på tirsdag for å unngå en pinlig rekord.

– Vi kan ikke henge oss opp i den dårlige perioden

Flesteparten av disse spillerne var ikke gode nok under den forrige manageren, og det samme gjelder nå.Chris Bascombe

Fallhøyden ble for stor

Sist gang Liverpool tapte tre kamper på rad hjemme var i starten av Rodgers periode i oktober 2012 da det ble tap mot Arsenal, Manchester United og Udinese. Klopp har ikke opplevd maken til tapsrekke hjemme siden han var manager for Mainz i april 2007.

BBCs Phil McNulty mener ikke Sadio Manés fravær er eneste forklaring på nedturen, selv om Liverpool vant 15 av 21 kamper med han på laget og bare tre av 10 uten ham.

McNulty mener Origi er ute av form og selvtilliten er blitt borte, og at Sturridge rett og slett ikke passer inn under Klopp. Også har man Coutinho som fortsatt ikke har funnet toppformen etter skade, og Matip som også akkurat er tilbake i spill.

Selv om Liverpool spillerne har virket slitne, har de også denne måneden løpt mest i Premier League. Men Klopps valg om å bytte ut ni mann etter tapet for Southampton er det som kritiseres hardest også fra BBCs mann etter tapet.

«Han utfordret FA-cup skjebnen, og skjebnen tok utfordringen».

«Liverpools mål på starten av sesongen må ha vært en plass blant topp-fire. Dette var en oppgave mange mente ville være for vanskelig for dem. Klopp har kanskje hevet forventningene for mye med Liverpools resultater og spennende spill tidligere i sesongen.»

«Dette har gjort fallet enda mer smertefullt. Han har fortsatt topp-fire innenfor rekkevidde, men han trekker Mané tilbake så raskt som mulig, og han trenger å jobb med å bygge opp igjen selvtillitten og kraften som er gått tapt. Liverpool kan fortsatt oppnå store ting, men troféhåpet ser ut til å være over», skriver han.

Klopp har kanskje hevet forventningene for mye med Liverpools resultater og spennende spill tidligere i sesongen. Dette har gjort fallet enda mer smertefullt.Phil McNulty

Fortet har falt

«Liverpool var et enkelt bytte for sultne ulver», skriver Ian Whittell for The Sunday Times.

«Lamberts taktikk med å la Liverpool ha ballen og kontre på dem virket perfekt», skriver Joe Bernstein i Mail on Sunday.

«Anfield var en gang et fort - men etter hjemmetap mot Swansea, Southampton og nå Paul Lamberts tapre Championship-stjerner, har det blitt en gratis attraksjon for alle som kommer», mener The Mirrors Steve Bates.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]