U23-laget til semifinale

De røde ungguttene slo Bolton komfortabelt i Lancashire Senior Cup.

1. feb 2017 kl 19.22 Marius Rabben

Harry Wilson satte to straffespark i mål og noterte seg for assist til Tom Brewitt da rødtrøyene sikret avansement onsdag kveld.

Etter å ha vært klart best uten å skape all verden, ble Wilson selv felt like før halvtimen. Kapteinen sendte keeperen behersket feil vei og scoret.

Smart frisparktrekk

Bolton, som hadde lite å by på i den første omgangen, hadde sin beste periode rundt ti minutter etter sidebyttet, men kom ikke nærmere enn noen frispark som havnet utenfor.

I motsatt ende vartet i stedet Liverpool opp med en innøvd frisparkvariant, hvor Wilson fant Brewitt med en lav pasning midt i feltet. Midtstopperen bredsidet inn 2–0.

Åtte minutter før slutt fikk Wilson en ny mulighet fra ellevemeteren etter at innbytter Rhian Brewster ble felt. Igjen gikk keeperen vei feil, og Wilson satte enkelt inn den tredje for kvelden.

På tampen reduserte Formby-gutten George Newell for gjestene med et godt skudd plassert ned i keepers høyre hjørne.

Gode uten å imponere

Liverpool hadde god kontroll i mesteparten av kampen og dominerte ballbesittelsen. Madger Gomes viste seg frem med flere gode pasninger fra midten, og Sheyi Ojo var en trussel på venstrekanten, men hadde ikke dagen foran mål. Han burde gjort det bedre da han ble frispilt før ledermålet.

Connor Randall var frisk som venstreback, og kom til brukbare innlegg og avslutninger. Kampens store spiller, Wilson, var noe anonym i perioder, men dominerte da han var involvert i en anvendelig, fri angrepsrolle.

Bakover på midtbanen spilte Kevin Stewart på det trygge og avverget noen angrep imot, men kom også på etterskudd i enkelte dueller og forårsaket frispark i farlige posisjoner. Totalt sett en god gjennomføring av de røde uten å imponere.

Liverpool U23: Kelleher; Whelan, N. Phillips, Brewitt, Randall; Stewart, Virtue (Alves), M. Gomes; Wilson, T. Gomes (Hart 83), Ojo (Brewster 72). Benk: Grabara, K. Lewis

2. omgang

Slutt!

90. min: Liverpool holder på ballen og venter på sluttsignalet. Bolton har resignert.

88. min: 3–1! Bolton reduserer med et velplassert skudd av Newell ned i hjørnet.

86. min: Brewster spilles helt igjennom, men nøler alene med keeper og ramler i duell med sisteskansen. Dommeren vinker spillet videre. I bølge to skyter Wilson via en motspiller og like utenfor.

83. min: Toni Gomes byttes ut for Hart.

82. min: 3–0 WILSON! Som vanlig tar Wilson ansvar fra ellevemeteren, og sender keeper feil vei. Kapteinen setter ballen lavt ned til høyre.

82. min: Straffe til Liverpool! Brewster felles av keeper etter pasning av Wilson.

79. min: Wilson skyter over etter et godt Liverpool-angrep.

76. min: Toni Gomes får en overgangsmulighet, mens holdes og rives ned av Spooner på midtbanen. I noen sekunder fryktet nok gjestene utvisning, men dommeren drar frem det gule.

72. min: Ojo byttes ut til fordel for Brewster.

70. min: Høyreback Whelan pådrar seg gult kort.

67. min: 2–0 BREWITT! Frisparket fra venstre slås lavt inn fra Wilson til Brewitt, som bredsider inn kveldens andre. Lekker frisparkvariant.

66. min: Ojo stormer forbi backen Grant på venstresiden og felles. Bolton-spilleren får gult kort.

59. min: Stygg og sen takling av Bolton-spiller Lonsdale på Virtue, og han belønnes med gult. Virtue tar en pust i bakken, men kommer seg på beina og fortsetter uten assistanse.

56. min: Nytt skuddforsøk fra gjestene, som har skjerpet seg og er bedre med nå.

55. min: King klemmer til, men frisparket går utenfor.

54. min: Nytt frispark til Bolton i god posisjon, denne gang enda nærmere, rundt 17 meter.

50. min: Bortelaget kontrer og får frispark i god posisjon etter en Stewart-takling. Forsøket fra rundt 20 meter går imidlertid ufarlig over.

49. min: De røde holder på ballen som før pause, og spillet foregår på Boltons halvdel.

46. min: Vi er i gang igjen – på det som begynner å bli en slitt gressmatte.

Pause

Liverpool har hatt god kontroll så langt, uten å imponere fremover. Randall er offensiv og spiller bra som venstreback, og på midten har Madger Gomes vist frem overblikket og pasningsfoten. Bolton har hatt svært lite å by på så langt, og blir ofte løpende imellom og jage ballfører.

1. omgang

45. min: Pause!

45. min: Virtue får nesten hodet på et innlegg fra kloss hold. Godt forarbeid av Randall.

42. min: Madger forsøker å finne Ojo med en stikker sentralt. Bolton får avverget.

38. min: Etter en duell trenger Wilson behandling, og det er en liten stopp i spillet. Han fortsetter tilsynelatende uten problemer.

34. min: Liverpool kontrollerer kampen uten å skape all verden. Bolton har ikke kjent mye på ballen denne omgangen.

29. min: 1–0 WILSON! Kapteinen tar straffen selv og plasserer ballen behersket ned i hjørnet. Keeper går feil vei.

28. min: Wilson felles i boksen og får straffe!

22. min: Flott raid av Randall, venstreback for anledningen, med mye vilje på vei innover i banen. Skuddet går meteren på utsiden.

20. min: Stor mulighet for Ojo som sendes fri på venstresiden i feltet. Han skyter lavt, men nokså rett på keeper, som er raskt nede og redder.

16. min: Gjestene får sendt av gårde sitt første skudd på mål. Kelleher redder enkelt.

10. min: En glimrende pasning av Madger Gomes finner Ojo i bakrom på venstresiden i boksen. Umiddelbart slår han inn mot Toni Gomes, men pasningen er litt for upresis og passerer spissen.

4. min: De røde holder på ballen og lar gjestene løpe imellom. Rolig åpning på kampen.

1. min: Bolton vinner en tidlig corner. Phillips klarerer.

1. min: Liverpool tar avspark under flomlysene.

Før kampen

Med seier over Burnley i forrige runde jakter Mike Garrity sitt lag på semifinalebillett når Bolton besøker akademiet i Kirkby.

Sheyi Ojo, Harry Wilson og Kevin Stewart er blant dem som starter i kveld.

Kampen sendes direkte for abonnementer på LFCTV GO fra klokka 20 norsk tid.