Pressekonferanse med Klopp:– Vi har penger å bruke

Manageren har møtt pressen før en Premier League-kamp for siste gang denne sesongen.

19. mai 2017 kl 11.56 Marius Rabben

Jürgen Klopp kom med siste nytt fra Melwood i forkant av ligaavslutningen mot Middlesbrough søndag.

– Det har vært en veldig suksessfull sesong, så vi ønsker å avslutte den med suksess. Det er helt klart. Vi er nødt til å prestere, vi er nødt til å vinne.

Om atmosfæren på Anfield

– Jeg håper jeg ikke må si noe om det. Det kommer til å være tre måneder til neste gang vi møtes her. Så det kommer til å være bra, og ikke noe jeg trenger å si. Jeg håper fansen er klare.

Om Middlesbrough

– Hvis du ser Boros siste kamper, som vi alltid gjør, har de vært veldig nær noen ganger, med gode prestasjoner. De har vært uheldige i forskjellige øyeblikk.

– De har hatt en vanskelig sesong. De siste tapene er ikke grunnen til at de har rykket ned.

– Først og fremst må man respektere motstanderen. Alt det andre, hvor mye det betyr for oss og sånne ting, kan vi prate om etter kampen. Alt vi får på søndag, må vi ta imot og gjøre det beste ut av.

Om å starte bra

– De beste ville vært å lede 4–0 etter to minutter, men det er ikke mulig. Som vanlig er det veldig viktig å starte bra. Men om vi ikke starter bra, må vi ikke stoppe opp.

– Middlesbrough er et ballspillende lag som varierer hvordan de forsvarer seg. De har null press på seg nå, og ønsker bare å nyte kampen.

– For oss handler det ikke om å prestere, men om å skape sjanser og score mål. Det er som betyr noe om vi skal vinne.

Om Champions League

– Som jeg har sagt tidligere, Champions League er en herlig turnering. Fans, spillere, managere, alle elsker det.

– Selvsagt kan man tjene mye penger der. Det er penger vi ikke har hatt i år eller i fjor. Det er en del av det, men vi er allerede i en god posisjon.

Om den finansielle situasjonen

På spørsmål om klubben har muligheten, økonomisk sett, til å hente spillerne som trengs i sommer, svarer Klopp ja.

– Vi er en klubb uten finansielle problemer. Vi har penger å bruke, men det er fornuftig å tenke nøye gjennom hvordan vi skal gjøre det.

Om sesongen

– Har vi blitt bedre? Selvsagt! Men nå er ikke tiden for å snakke om forbedringer. Vi har 73 poeng, og kan nå 76 poeng, i en vanskelig sesong med mange utfordrere. Etter søndag har vi en lang reise til Australia, så da skal jeg reflektere over alt sammen.

Om Henderson

Klopp forklarer at Jordan Hendersons skade trenger tid.

– Jordan har fortsatt hatt en utrolig rolle utenfor banen og i garderoben. Denne skaden trenger bare tid. Det er ikke et problem. Vi er ikke uten kapteinen vår i et eneste sekund, for han er alltid med oss.

Om Danny Ward

– Jeg fulgte veldig nervøst med på kampen, som en supporter. Danny har tatt store steg denne sesongen. Den selvsikre holdningen hans har hjulpet ham mye. En enestående opptreden, en herlig sesong.

Om Firmino

Roberto Firmino kan rekke Middlesbrough-kampen.

– Det er ikke tatt noen avgjørelse, men han ser bra ut. Han har ikke vært en del av gjengen som trener sammen ennå, men vi skal ta en endelig avgjørelse i morgen.

Om hardere straff for skuespill

– Det er bra. Jeg liker ikke filming. Urettferdige ting i idrett bør ikke være en del av idretten. Noen ganger føler man at man trenger straffen for å lære.

– Spillere gjør det ikke alltid med vilje. De (som skal kontrollere) kommer til å se hvor vanskelig det er å finne ut som det faktisk er filming eller ei.

– Jeg klarer ikke å filme, så jeg er trygg!

Har du innspill til journalisten?
[email protected]