– Nå er standarden satt

Så lenge Liverpool presterer slik de gjorde mot Tottenham, betyr det ingenting hvem som er motstander, mener Jordan Henderson.

12. feb 2017 kl 20.45 Marius Rabben

En av sesongens beste Liverpool-kamper kom i grevens tid for å rette på 2017-inntrykket og holde følge med topplagene. Prestasjonen mot Spurs er noe som må gjenskapes i hver kamp, slår kapteinen fast.

– Jeg synes vi spilte bra. Selv uten ballen hadde vi kontrollen, sier Henderson til BT Sport.

På rett spor

Engelske aviser beskriver Liverpool som ugjenkjennelige fra det som ble vist mot Hull på KCOM Stadium for en uke siden.

– Dette gjør ikke opp for det, men det er en start på vei i riktig retning, og vi må bare fortsette slik som dette frem til sesongslutt. Man kunne se mye bra i spillet vårt, med og uten ballen.

AGGRESSIVT PRESS:
AGGRESSIVT PRESS:  Henderson beskriver Liverpool som gode både med og uten ballen mot Tottenham, som slet tydelig med å håndtere trykket.

– Vi har vært frustrerte over de siste kampene, ikke bare med resultatene, men med prestasjonene. Nå var det godt å ha en bra prestasjon og tre gode poeng.

Likevel kommer ikke seieren mot Premier Leagues nest beste lag hittil denne sesongen nødvendigvis som noen overraskelse. Liverpool har nemlig ikke tapt på topp-seks-lagene så langt.

– Må virkelig løse problemet

En intern tabell dem imellom leder faktisk Liverpool foran Chelsea. Alle rødtrøyenes fire tap har kommet mot antatt svakere lag: Burnley, Bournemouth, Swansea og nevnte Hull.

– Det er nødt til å bli endret på fort. Vi må virkelig løse det problemet, sier Henderson.

FORNØYD SJEF:
FORNØYD SJEF:  Jürgen Klopp uttrykte glede over spillernes innsats etter kampen. Henderson ble som mange andre omfavnet av tyskeren.

– Men hvis vi fortsetter å spille som dette, har det ingenting å si hvem som er motstander. Dette er standarden som er satt.

– Vi må spille slik hver uke, uavhengig av hvem vi møter, og det er det vi skal forsøke fra nå til sesongen er over. Dette var en stor seier og stor opptreden, for Spurs er et veldig bra lag.

Neste kamp er to uker unna. Leicester, som tapte 0–2 for Swansea borte søndag, tar imot Liverpool mandag 27. februar.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]