Nytt møte med Aguero

Sergio Aguero scorer alltid mot Liverpool på hjemmebane. Ragnar Klavan er klar for utfordringen.

19. mar 2017 kl 08.47 Arild Skjæveland

Ragnar Klavan har klart seg bra opp mot Zlatan Ibrahimovic, Romelu Lukaku og Sergio Agüero tidligere denne sesongen. Dersom han får spille mot Manchester City skal han nok en gang opp mot Citys superspiss og toppscorer. Det er ikke noe han frykter.

– Frykt er feil ord. Han er en spiss i verdensklasse, men mange av lagene i ligaen har spisser i verdensklasse. Jeg har alltid mye respekt for spissene jeg møter, men frykt er feil ord, sier 31-åringen i et intervju med Liverpool Echo.

Ikke hvem som helst

Sergio Aguero har hatt en vanskelig sesong, med suspensjoner på både tre og fire kamper - i tillegg til å ha mistet plassen til Gabriel Jesus. Nå er det brasilianske stjerneskuddet skadet, og Aguero igjen soleklart førstevalg. Vanskelig sesong til tross - statistikken sier fortsatt 24 mål på 34 kamper.

Liverpool har bra statistikk mot argentineren. For Atletico Madrid og Manchester City har han spilt mot LFC 15 ganger. Det har endt med tre tap, fem uavgjorte og sju seire.

Det er likevel en statistikk som er litt skummel foran dagens kamp: Aguero har scoret fire mål på fire hjemmekamper mot de helrøde.

Beholdt roen

Da lagene møttes i desember fikk Ragnar Klavan et tidlig gult kort, men slapp unna kort nummer to, og de røde holdt nullen.

– Vi scoret ett, og forsvarte oss veldig bra. Spesielt i den andre omgangen da City presset oss. Vi forsvarte oss sammen, og det er det viktigste for denne kampen. Du må spille litt annerledes når du har det gule kortet. Du kan ikke kaste deg inn i dueller, og må holde deg på beina, sier Klavan.

– Vi har spilt veldig bra mot de gode lagene, og de dårlige resultatene har kommet i kamper hvor du vil si at vi burde ta poengene. Det er lettere for meg om presset høyere oppe er bra, og spissene ikke får noe å jobbe med fordi spissene våre presser deres forsvar slik at avleveringene blir dårlige.

DUELL:
DUELL:  Ragnar Klavan var med på å holde nullen mot Premier Leagues toppscorer - Romelu Lukaku.

Finner seg til rette

Klavan har funnet seg bra til rette etter overgangen fra Augsburg.

– Jeg har jobbet hardt hver dag, og aldri gitt opp drømmen. Selv da jeg var 29 år fortsatte jeg å jobbe. Jeg sa aldri «dette er det jeg skal gjøre resten av min karriere». Jeg er en stille type, og hobbyen min er mine barn, og det er en fulltidsjobb. Livet mitt består av trening og familie, og jeg har to barn.

– Sakte men sikkert finner finner de seg til rette i England. Min sønn går på skolen, så han må lære språket. Han forstår det nå, men å føle seg komfortabel med å snakke med de andre barna tar tid - men det kommer. Jeg er definitivt en familiemann. Ingen heavy metal - det går i barnemusikk, og Teletubbies!

Dersom Ragnar Klavan får starte på Etihad, blir det hans 21 kamp for Liverpool. Det spørs om kamp 21 kommer her - for Dejan Lovren skal være her skadefri og klar igjen etter sin ryggskade.

Dagens kamp har avspark kl. 17.30. Du kan se den på TV 2 Sport Premium. Vi kommer også til å følge den her på liverpool.no.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]