– Oppdratt til å ikke like den røde delen av Manchester

Liverpools visekaptein mangler ikke lidenskap i møtene med Manchester United, og påpeker at det er avgjørende å holde seg i skinnet.

15. jan 2017 kl 12.22 Marius Rabben

James Milner er på ingen måte en populær mann på Old Trafford. Som Liverpool-spiller med bakgrunn fra Leeds og ligamesterskap med Manchester City har 31-åringen følgelig representert Uniteds tre argeste rivaler.

– Jeg vokste opp i Leeds som Leeds-supporter, og man blir oppdratt til å ikke like den røde delen av Manchester. Det er bare sånn det er, forklarer Milner overfor klubbens nettsider.

Vil ikke miste hodet

– Jeg er sikker på at de føler det samme om meg. Det er bare noe som kommer av å være Leeds-supporter, og deretter ha spilt for de klubbene jeg har gjort.

– Det er derfor viktig at man ikke tenker som en supporter når man er på banen, åpenbart. Man viser den lidenskapen, og man er desperat etter å vinne, men det er da man kan la seg rive med av følelsene og bli utvist eller miste hodet. Man kommer seg inn i en fotballspillers mentalitet, men man har fortsatt den lysten etter å vinne kampen.

Milner spilte da det for en sjelden gang endte 0–0 mellom lagene på Anfield i oktober.

– Blir en helt annen kamp

– Begge lag er blitt bedre siden den gang, det har vært mange kamper. At de byttet manager (i sommer), gjør at de nå har kommet mer inn i måten han ønsker å spille på. Jeg tror det blir en helt annen kamp, men det er viktig at vi forholder oss til hvordan vi selv ønsker å spille.

– Det var den første kampen denne sesongen hvor vi kanskje var litt trege med å komme inn i rytmen og spillestilen vår. Det har ikke skjedd så mange ganger. Forrige sesong slet vi med stabiliteten, men jeg mener det har vært en stor forbedring der.

– Vi har kommet opp på et nivå og spilt slik vi ønsker i flesteparten av kampene. Dersom vi klarer å fortsette med det, har vi en god mulighet til å ta alle tre poengene. Vi har vist at vi kan slå alle, hjemme og borte.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]