Pressekonferanse med Klopp:– Jeg er positiv, selv uten medikamenter

Jürgen Klopp snakket blant annet om presset, overgangsmarkedet og Daniel Sturridge på fredagens pressekonferanse.

12. mai 2017 kl 11.22 Arve Vassbotten

Om kampen:

– Denne kampen er like viktig som de siste kampene. Det føles alltid som at om man ikke vinner, så vil det og det skje. Men presset kommer på slutten av sesongen. Vi vet at vi har dette presset, alle konkurrentene er veldig sterke. Men vi er også sterke.

– Å spille mot West Ham er alltid vanskelig, men vi er fokusert på jobben vi skal gjøre.

– Jeg er positiv, selv uten medikamenter. Det burde ikke være noen overraskelse at jeg ikke bruker slike ting.

Om hjemmeformen til West Ham:

– Seieren mot Spurs var West Hams beste kamp på lenge. Media sa at Bilic var under press, og laget viste at de ønsket å jobbe sammen med han videre i neste sesong. De var aggressive og forsvarte seg veldig godt, og utnyttet mulighetene de hadde. Vi forventer alltid at motstanderen er på sitt beste.

Om betydningen av CL på transfermarkedet:

– Å komme inn i CL har betydning for transfer i sommer. CL har mye å si på mange områder. Vi er i dialog med endel spillere. Men jeg kan ikke gå inn i garderoben å si at jo bedre derre spiller, jo bedre spillere kan ta plassen deres.

Om Sturridge og Lallana er klar til å starte:

– Sturridge er klar, og det er bra. Det har vært vanskelig til nå, for vi kan ikke starte med en spiller og tenke at han kanskje må ut etter 40 minutter. Nå er situasjonen slik at etter nok en uke med trening har vi forhåpentligvis flere muligheter.

– Etter Watford-kampen følte Adam Lallana de 70 minuttene godt. Det går dessverre ikke alltid å spille hele kamper med en gang etter skade. Han var ikke aktuell fra start da, men jeg tror han igjen er klar til å spille fra start.

Om skader:

– Vi har fortsatt litt problemer med Firmino, men også Lucas som følte noe etter forrige kamp.

– Firmino kjente noe i en muskel, men han vil alltid spille så vi må noen ganger ta avgjørelser for han. Det samme med Lucas, han kjente problemer i to muskler, men han vil være tilbake i trening i dag antakeligvis. Firmino er kanskje tilbake i morgen.

Om topp fire:

– Spillere med topp kvalitet må være klare for de avgjørende øyeblikkene, om de skal vinne noe. Selv for Chelsea, som har hatt så bra sesong, må vente til nå for å sikre seriemesterskapet. Vi har spilt finaler før. Vi tapte mot Man City i en straffesparkkonkuranse, og hadde en bra omgang mot Sevilla og med noen annerledes avgjørelser kunne den kampen også endt annerledes. Så jeg tror vi er klare for en ny «finale». Det handler om å være organisert og forsvare seg godt. Kunsten er å vite om alt, og bruke det. Det man ikke kan gjøre noe med må man ignorere.

Om Daniels innflytelse i forrige kamp:

– Hvis han ikke var i form kunne han ikke gjort det. Selv ikke han kan prestere om han ikke er i form. Jeg skulle gjerne brukt han mot Crystal Palace, men da var han ikke tilgjengelig.

Om Southampton:

– Det var en helt annen kamp da Southampton spilte mot Arsenal. Det var en åpen kamp. Jeg har ingen idé om hvorfor de gjorde dem en tjeneste.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]