– Tilbake i det gode selskapRedaktøren tror på god start

Kopite-redaktør Torbjørn Flatin har studert terminlisten til Liverpool, og han mener oppsettet er positivt for de rødkledde.

14. jun 2017 kl 10.27 Lars Frøsland

Terminlisten er klar, og norske supportere studerer den i detalj, for å finne ut når kampene mot storlagene er og når man kan ta seg en tur til England og Liverpool. Dette engasjerer supportere – og ikke minst Kopite-redaktør Torbjørn Flatin, som kommenterer de mest sentrale punktene i terminlisten.

Jeg synes vi får en grei start, der det bør være muligheter til å komme godt i gang. Og det er egentlig inntrykket mitt generelt – dette er absolutt et greit oppsett for Liverpool, uttaler Flatin til Liverpool.no

– Tidligere år har det vært mer ekstreme oppsett. Enten med knallhard start eller knallhard avslutning, nå er det mer jevnt fordelt, fortsetter han.

SAVNER VÅR-KAMPER:
SAVNER VÅR-KAMPER:  Torbjørn Flatin savner storkamper på Anfield på vårparten av sesongen.

I det gode selskap

Gitt at Liverpool kvalifiserer seg til Champions League, vil høstsesongen by på en rekke godbiter for Liverpool-fansen.

– Vi er for alvor tilbake i det gode selskap. Vi spiller mange hjemmekamper mot topplagene i Premier League den første halvdelen av sesongen, og mange av dem er tett opp til gruppespillkampene i Champions League.

– Her må Klopp være godt forberedt. Samtidig er det jo slik at også de andre topplagene spiller Europa-kamper, så sånn sett skal det ikke være en ulempe for Liverpool.

Flatin påpeker at det vil bli noen gode reisemuligheter for Liverpool-fansen som vil på kamp, med storkamper i helgene og CL-matcher i midtuken.

Savner klassiske oppgjør på våren

3. februar tar Liverpool imot Tottenham til match på Anfield. Dét blir den siste hjemmekampen mot fjorårets topp seks.

– Hvis jeg skal trekke frem noe negativt er det at vi ikke får noen av de klassiske oppgjørene på Anfield i sesongavslutningen. Det er ikke et stort problem, men det er potensielt ekstra spennende på våren, og da får vi ingen av de store oppgjørene hjemme.

Nyttårskamper

Flatin legger merke til kampene rundt årsskifte, og presiserer at det kan være en glimrende anledning til å få med seg mange kamper på kort tid. Liverpool har nemlig to hjemmekamper på rappen mot Swansea og Leicester, henholdsvis 26. desember og 30. januar. Neste kamp er allerede 1. januar. Det er bortemøtet mot Burnley, som bare er en svipptur fra Liverpool.

– Det er vi litt heldige med, dersom noen ønsker å bruke fridager i Liverpool, sier Flatin.

Her kan man få med seg mange kamper på kort tid.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]