Før kamp i motstanderleiren:Ser svart på finalemulighetene

Southamptons supporterleder mener de burde kommet bedre ut av den første kampen.

24. jan 2017 kl 19.20 Arve Corneliussen

– Vi var gode, men hadde dårlig uttelling. Egentlig tenker jeg at vi rotet det bort. Vi burde ha vunnet 3-0. Da hadde vi hatt en sjanse til å gå videre, men nå regner jeg den muligheten som ganske liten, sier Kristoffer Grette, lederen for Southamptons norske supporterklubb.

På St. Mary's var det Liverpool som hadde klart mest ballbesittelse med 68 prosent, men Southampton stod for de største sjansene. Deriblant ble et skudd fra Nathan Redmond forlenget til tverrliggeren.

– Jeg føler meg sikker på at Liverpool scorer minst to mål på Anfield. Da ser det ikke så veldig lyst ut, fordi vi ikke scorer så mange mål, medgir Grette.

– Forrige kamp var vi gode fordi vi turte å satse på eget spill. Å stå høyt mot Liverpool kan være farlig, men det fungerte her. Svakheten deres er forsvaret, og da må vi tørre å presse selv om de har et godt angrep. Det hadde nok også innvirkning at Liverpool hadde en dårlig dag.

Stopperkjempen tvilsom

Sørkyst-klubben har solgt kaptein José Fonte til West Ham. Forrige kamp hinket Virgil van Dijk av banen med en ankelskade, og er meget usikker til kveldens kamp.

– Uten van Dijk ser det svart ut. Han er vel den største grunnen til at vi kan stå litt høyere, fordi han er så god til å rydde opp i det som kommer i bakrom. Det er litt krise, for i tillegg har Fraser Forster i mål vært ganske dårlig denne sesongen, forklarer Grette.

Mot Leicester var det 22 år gamle Jack Stephens som ble byttet inn for van Dijk. Han har fått tre starter i cupene og to innhopp i ligaen. Riktignok fikk han nesten hele kampen mot Everton, da Cédric Soares ble skadet tidlig.

– Jeg vil tro Stephens starter. Gardos har spilt litt for U23, men er nok ikke klar ennå. Stephens er en helt grei stopper. Han holder nok ikke toppnivået i Premier League, slik van Dijk gjør. Det er vanskelig å erstatte ham.

Den siste tiden har det svirret rykter om at Claude Puel og Southampton ønsker seg Mamadou Sakho som Fonte-erstatter.

– Det er delte meninger rundt det. Jeg tror han kunne vært en grei signering, men er ikke sikker på om han er bedre enn Maya Yoshida som spiller nå. Vi har gått fra tre til to stoppere etter Fonte dro, så det hadde vært fint å kjøpe ham for å ha en tredje stopper.

Rullerer mye

Virgil van Dijk, Fraser Forster, Oriol Romeu og Nathan Redmond er dem som har spilt mer enn 20 kamper for Southampton i ligaen. Noen sentrale spillere har vært skadet, men spesielt på midtbanen har ikke Puel klart å velge mellom Steven Davis, James Ward-Prowse, Pierre-Emile Højbjerg og Jordy Clasie.

Davis, som er usikker foran oppgjøret, har flest ligastarter med sine 15. Ward-Prowse og Clasie har færrest med ni.

– Jeg mener den beste trioen er Romeu, Davis og Ward-Prowse. Davis er et sikrere valg enn Høbjerg og Clasie, så jeg håper han rekker kampen. Højbjerg har jeg stor tro på, men han virker fortsatt litt uferdig når han nærmer seg mål.

– Ward-Prowse var veldig god mot Leicester, så jeg håper han spiller. Han er i ferd med å slå gjennom. Han har alltid hatt en god fot, men nå har han begynt å stå mer opp i duellene, og ser mer voksen ut. Hvis han får spille mer regelmessig, tror jeg han vil slå ordentlig gjennom.

– Det er helt umulig å spå laget når manageren bytter fem-seks spillere hver kamp, legger han til.

Deler av supporterskaren skylder på rulleringen til Puel for at resultatene har uteblitt.

– Etter forholdene synes jeg han har gjort det greit, men han får veldig mye kritikk for rulleringen. Det tenker jeg og når vi slår Liverpool hjemme, bytter tre-fire mann neste kamp, og taper.

– Mange, kanskje til og med majoriteten, vil ha ham ut på grunn av det. Jeg tilhører ikke dem, og tror han har noe bra på gang. Samtidig bør han spille inn en fast ellever. Southampton er ikke gode nok til å rullere så mye.

Mangler storscoreren

I ligaen har Southampton scoret nøyaktig ett mål i snitt per kamp – 22. De fem siste kampene i alle turneringer mot Liverpool har de scoret seks mål.

Sadio Mané har imidlertid scoret fire av dem. Graziano Pellé, som nå spiller i Kina, har scoret ett av dem.

– Savnet etter de to er veldig stort. Vi mangler en ordentlig god spiss. At Austin ble skadet hjalp heller ikke, selv om jeg kunne tenkt meg en enda bedre spiss enn han.

Den første kampen var det Redmond som scoret, og han hadde tre avslutninger på mål. I ligaen har han tre mål på 20 starter, og dermed har bare Jay Rodriguez av de tilgjengelige spillerne scoret flere.

– Av og til sukker man når Redmond er i startoppstillingen. Han har veldig stort potensial, men brenner veldig mange sjanser. Det sies at han er helt fantastisk på trening, så det kan være storscoreren vi mangler er der i fremtiden.

– Rodriguez har spilt seg opp. Han var veldig god mot Leicester, og har hatt noen gode kamper i det siste. Forhåpentligvis er han på vei tilbake mot gammel storhet. Jeg håper han starter, og at Shane Long kan komme inn mot slutten av kampen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]