Skjebneuke for Liverpool og Klopp

Liverpool tar imot tabelltoer, mens de øvrige lagene topp seks i Premier League har relativt enkle kamper. Dette blir en viktig uke for Liverpool.

6. feb 2017 kl 17.53 Lars Frøsland

Når man befinner seg i en uønsket posisjon fremstår hver bidige kamp som sesongavgjørende. Og selv om det ikke medfører en absolutt riktighet, må Liverpool gi alt for å sanke tre-poengere fremover.

GOD TRENINGSUKE:
GOD TRENINGSUKE:  Klopp har de fleste spillerne tilgjengelig, og vil forhåpentligvis ha en god treningsuke.

Til helgen venter et av sesongens mest imponerende lag: Tottenham. De hvitkledde fra London har bare tapt to kamper denne sesongen, og er i strålende form. Det blir selvsagt en tøff kamp for Klopp og hans 11 utvalgte, men skulle det bli seier vil alt plutselig se mye lysere ut.

Liverpool er tross alt bare ett poeng bak 4. plassen – og har formlaget Manchester United bak seg på tabellen.

Med seier mot Spurs vil Liverpool kun være ett poeng bak London-laget. Og vil potensielt klatre på tabellen (avhengig av de øvrige lagenes resultater).

Tap kan koste dyrt

Samtidig tilsier formkurven at Liverpool vi få det tøft mot Harry Kane & co., og når Arsenal, Man United, Man City og Chelsea denne runden møter henholdsvis Hull, Watford, Bournemouth og Burnley kan det godt tenkes at samtlige rivaler tar full pott.

Dersom Liverpool skulle tape, og de nevnte lagene vinner vil tabellen se slik ut:

Chelsea 62
Tottenham 53
Man City 52
Arsenal 50
Man Utd 48
Liverpool 46

Derfor er det ikke uten grunn at dette nok føles som en skjebneuke for Liverpool-supportere. Seier tilsier ikke at laget er friskmeldt, og tap betyr ikke at alt håp om Champions League er ute, men ingen kan påstå annet enn at dette blir en viktig helg for Liverpool FC.

Viktig uke

Det er selvsagt helgens kamp som er det viktigste den kommende uken, men det som skjer på treningsfeltet både fysisk og mentalt setter forutsetningen for utfallet av kampen.

Klopp har endelig nærmest skadefri stall å jobbe med, og spillere som av forskjellige grunner har vært ute en stund – Mané, Matip, Coutinho, Henderson, Clyne – har nå fått spille noen kamper, og den fysiske formen bør snart nærme seg toppen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]