Søndagslaget Southampton

Bare to lag i Premier League har vunnet flere kamper på søndager denne sesongen enn Southampton.

3. mai 2017 kl 12.57 Einar Kvande

Sju av Southamptons 11 Premier League seire i 2016-17 har kommet på en søndag. Det er faktisk bare Manchester United (8) og Tottenham (8) som har vunnet flere kamper spilt på søndager i Premier League denne sesongen enn Claude Puels mannskap.

Liverpool vs Southampton spilles kommende søndag, 7. mai, klokken 14.30.

Men selv om Southampton skulle vinne sine fem gjenstående Premier League-kamper denne sesongen vil ikke klubben fra sørkysten være i nærheten av antall poeng de sanket forrige sesong, nemlig 63. De kan maksimalt få samme poengsum som de hadde i 2013-14, nemlig 56. I 2014-15 plukket The Saints 60 poeng.

Southampton har bare vunnet en av sine fem siste kamper på Anfield i Premier League. De har tapt tre og spilt en uavgjort. Seieren kom i september 2013, og det var en nåværende Liverpool-spiller, Dejan Lovren, som scoret seiersmålet for The Saints.

Måltørke for Gabbiadini

Marco Gabbiadini scoret fire mål på sine tre første ligakamper for Southampton, men har ikke scoret etter dette, og har bare en avslutning på mål i løpet av sine siste 237 minutter med ligafotball.

Jürgen Klopp har ikke vunnet noen av sine tre foregående Premier League-kamper mot Southampton. To er endt uavgjort og en er tapt. Liverpool vant imidlertid de tre kampene de spilte mot sydkystklubben før tyskeren ble ansatt.

Klopps statistikk etter 65 Premier League-kamper som Liverpool-manager er identisk med statistikken som Brendan Rodgers hadde etter 65 kamper, nemlig 33 seire, 18 uavgjorte og 14 tap. Noe som tilsvarer 117 poeng.

Siden Klopp tok over som Liverpool-manager i oktober 2015 har det vært scoret til sammen 208 mål i Premier League-kampene hvor de røde har vært involvert. Ingen andre lag er i nærheten av så målrike kamper i denne perioden.

Kilde: Southamptonfc.com

Har du innspill til journalisten?
[email protected]