Starter sin første ligakamp siden november

Alt tyder på at Philippe Coutinho blir å finne i Liverpools startoppstilling mot Swansea.

20. jan 2017 kl 13.30 Einar Kvande

Coutinho spilte i over en time mot Plymouth på onsdag, og nå forbereder han seg til kamp mot Swansea i morgen.

– Vi jobber veldig hardt med pasningsspillet vårt, for manageren legger vekt på dette, siteres Coutinho av Four Four Two Performance.

– Noe vi trener veldig mye på er å slå tre korte pasninger på en side av banen, og så vende spillet med en lenger pasning. Det er en øvelse vi gjentar ofte, forteller brasilianeren.

– En av grunnene til at vi gjør dette, er at angriperne skal forsøke å frigjøre seg fra sine oppassere og åpne opp rom på banen veldig raskt.

Høy intensitet

Coutinho takker treningen han gjør til daglig for at han har blitt en så intelligent fotballspiller.

–Det tror jeg skyldes at vi trener med så høy intensitet, samt at vi også gjør mye arbeid sammen med den fysiske treneren. Vi trener mye på kroppsbeherskelse, noe som fører til at vi er vant til å gjøre spontane bevegelser.

– Dagen før kamp og på oppvarming trener vi mye på korte, kjappe pasninger. En kombinasjon av de to tingene gjør meg ekstra fokusert.

– Jeg forsøker hele tiden å være kjapp når jeg har ballen, både når jeg løper med ballen, slår en pasning eller prøver et triks. Jeg bruker ofte kroppen min til å skjerme ballen, og dette er noe av det jeg liker best når jeg spiller. Jeg er veldig glad i å drible, og det er rollen min på laget. Jeg forsøker å finne rom for mine lagkamerater.

– Alle spillere må utvikle en god ballkontroll i det offensive spillet. For angrepsspillere er det spesielt viktig. Dersom vi mister ballen kan det komme en kontring mot oss, som fører til at vi slipper inn mål, forklarer Coutinho.

– En fin måte å trene ballkontroll på, er å øve på å motta ballen på små flater. Det hjelper deg til å tenke raskere, og bli bedre med ballen i beina.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]