«Sturridge fortjener å forlate klubben med et smell»

James Pearce mener Daniel Sturridge bør ta plassen til Origi mot West Ham.

13. mai 2017 kl 09.18 Arve Vassbotten

Daniel Sturridge har bare startet fem Premier League-kamper denne sesongen, og scoret to ganger i serien. Kontrastene er store fra hans 24 mål på 33 kamper da Liverpool jaget tittelen i 2013-2014.

James Pearce i Liverpool Echo, mener likevel Sturridge bør få sjansen til å rette opp inntrykket han har gitt de siste par sesongene før han eventuelt finner en ny arbeidsgiver til sommeren.

Kroppen har sviktet han

«Daniel Sturridge var den siste fra Jürgen Klopps tropp som kom på den røde løperen på Players’ Awards på Anfield denne uken. Den var symbolsk for sesongen han har hatt, bakerst i køen mens han ser at blitzlampene fanger andre som har tatt hovedrollen», skriver Pearce.

«Anfield-karrieren som var så lovende, har endte med så lite. Kroppen har stadig vekk sviktet han», fortsetter han, og minner om at den engelske landslagsspissen bare har startet 23 av de 112 Premier League-kampene som er spilt de siste tre sesongene.

«Hans scoringsrate er fortsatt imponerende med 59 mål på 117 kamper for de røde, men etter å ha gått glipp av så mye fotball er framtiden hans tåkelagt i tvil.»

Klatret av behandlingsbordet

Mannen som tjener 150.000 pund i uka, har fortsatt to år igjen av kontrakten med Liverpool. Men virker ikke å være i fremtidsplanene til Klopp.

«Da Sturridge gikk glipp av forrige måneds tap for Crystal Palace på grunn av en hofteskade, så det ut til at hans karriere i Liverpool skulle få en trist slutt. Men 27-åringen har klaret av behandlingsbordet og levert to gode gjesteopptredener mot Watford og Southampton», skriver Pearce og mener det er fristende å se han fra start på søndag mot West Ham.

Han mener Liverpool så farligere ut med Sturridge på banen mot Southampton, og at han kan være spilleren som kan tilføre kvalitet foran som har manglet den siste måneden.

Pearce mener også Liverpool må være modigere framover, og angripe med større kraft enn de har gjort i de siste kampene, hvor tilnærmingen til kampene har vært mer forsiktige.

«Sturridge burde erstatte Divock Origi i de rødes angrep mot Hammers, og Adam Lallana trenger å komme tilbake i den sentrale midtbanerollen hvor han gjorde så mye skade for motstanderne tidligere i sesongen», mener Pearce.

«Hvis dette er slutten for Sturridge på Anfield, fortjener han muligheten til å gå med et smell», avslutter Echo-journalisten sin kommentar med.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]