– Tidligere oppgjør mot Southampton betyr ingenting

Jürgen Klopp legger ingen som helst vekt på at Liverpool ikke har klart å score mål mot Southampton denne sesongen.

5. mai 2017 kl 15.45 Einar Kvande

– Det er helt normalt at folk sammenligner kamper mot samme motstander, men tidligere kamper betyr egentlig ikke noe som helst, slo Klopp fast under dagens pressekonferanse.

– I alle våre analyser har vi ikke studert noen av de kampene vi selv har spilt mot Southampton. Vi har studert deres tre siste kamper. Vi tenker også kun på vår siste kamp, eller den siste perioden med kamper. Det er mye viktigere. Hvordan vi spilte mot Southampton i januar betyr ikke noe som helst.

– Januar var helt feil tidspunkt for oss å spille to så avgjørende kamper, semifinaler, mot Southampton på. De tok vare på sjansen, spesielt når vi spilte der nede. Men vi hadde også våre sjanser.

– Jeg husker ikke så mye fra disse kampene, men det var ikke slik at vi ikke skapte en eneste sjanse mot dem.

– Et sterkt lag

– De er et sterkt lag. Det er hva vi behøver å vite, men slik er det i Premier League. Jeg vil hevde at vi vet nesten eksakt hvordan de kommer til å spille. Dersom alle er skadefri kan du forestille deg hvilken lagoppstilling de kommer med. Det er bra for oss med tanke på forberedelsene til denne kampen.

– Systemet de spiller er ganske fastlagt, og slike ting. Det er det vi trenger å vite, og vi trenger ikke studere tidligere kamper.

– Den andre ligacupkampen mot Southampton, hvor vi presterte fantastisk bra og scoret seks mål, er heller ikke viktig nå. Vi må være klar for denne kampen. Vi må forsvare oss med alt vi har, for det er alltid grunnlaget for suksess. Klarer vi dette, bør vi etter en lang sesong ha tro på at vi alltid kan skape sjanser.

– Skaper du sjanser, må du selvsagt ta vare på dem. Slik er fotballivet. For øyeblikket har vi ingen problemer. Vi er godt forberedt. Vi vil forsøke alt. Vi ønsker å benytte oss av dødballer, vi ønsker å forsvare oss godt på dødballer, og alt slikt. Vi har snakket om alt, vi har gjort alt, og vil vil gjøre alt på trening. Det er det hele.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]