Tre «smultringer» på rad

Klopp har brutt en ny barriere som Liverpool-manager.

15. mai 2017 kl 18.55 Lars Frøsland

For første gang denne sesongen har Liverpool maktet å holde nullen tre ganger på rad i serien. Liverpool har tatt syv av ni mulige poeng i disse tre kampene, og står bokført med 5-0 målforskjell.

Watford - Liverpool 0-1
Liverpool - Southampton 0-0
West Ham - Liverpool 0-4

Liverpools vaklende forsvarsspill har lenge vært en verkebyll for Klopp. En periode var det keeperspillet det skortet på, mens forsvarsspillerne aldri helt har etablert den store tryggheten i de bakre rekker. Nå ser det imidlertid ut som Klopp har funnet ut av de defensive utfordringene.

I disse kampene har Klopps foretrukne forsvarsspillere vært tilgjengelige – kvartetten Clyne, Matip, Lovren, Milner har startet samtlige.

Første smultring-trippel for Klopp

Forrige gang Liverpool maktet tre ligakamper uten baklengs, var i starten av forrige sesong. Da ledet Rodgers rødtrøyene til en glimrende start på sesongen, med syv poeng og ingen innslupne mål. Dermed kan Klopp for første gang konstatere tre smultringer på rad i sin karriere som Liverpool-manager.

Tallene i denne artikkelen omhandler kun Premier League.

Liverpool har sluppet inn åtte mål på de ti siste kampene, og har på samme tid scoret 17 ganger. Det er blitt 21 poeng i denne perioden.