Tre strake hjemmeseire

Marco Silva har fått en god start som Hull-manager. Nå kommer Liverpool på besøk.

2. feb 2017 kl 23.28 Marius Rabben

Kun to dager etter ansettelsen i januar fikk 39-åringen fra Portugal oppleve sin første seier på KCOM Stadium.

Scoringer i løpet av det siste kvarteret mot Swansea i FA-cupen sørget for 2–0, som også var første gang Hull holdt nullen hjemme denne sesongen.

Nesten finale

Silva, som tok over etter Mike Phelan, åpnet med 17 strake seire som Olympiakos-manager i 2015, men må venne seg til å slå nedenfra i East Yorkshire. Tigrene bet uansett godt fra seg da Manchester United var motstander i ligacupsemifinalen tre dager senere.

På Old Trafford tok det over en omgang før de havnet under, og et surt baklengsmål i sluttminuttene gjorde det vrient før returen. Men en straffescoring i Hull presset storfavorittene, og selv om Paul Pogba utliknet etter timen og sørget for avansement, ble det spenning igjen på tampen etter en glimrende Hull-scoring.

Mellom dobbeltoppgjøret fikk Bournemouth kjørt seg i den lille byen i nord, selv om gjestene tok ledelsen på straffe allerede etter tre minutter. To nettkjenninger av Abel Hernández snudde kampen, før de etter presset frem et selvmål og fastsatte sluttresultatet til 3–1.

Deretter var Chelsea motstander i London, men også de blå måtte krige seg foran. Først sju (!) minutter på overtid i første omgang kom gjennombruddet fra Diego Costa, og etter 81 minutter stanget Gary Cahill håpet ut av gjestene.

Ett hjemmetap siden oktober

Etter den krevende ligacupexiten gikk Hull på en smell og tapte 1–4 for Fulham borte i FA-cupen, men viste igjen muskler da februar ble åpnet med en målløs affære borte mot José Mourinhos stjernemannskap i Premier League.

Jürgen Klopp lot seg imponere og uttalte til pressen torsdag at han på ingen måte kunne se av banespillet av Hull ligger nest sist på tabellen.

Totalt står Tigrene med kun tre seire på elleve hjemmekamper i ligaen denne sesongen, men de har nå bare tapt én gang der – mot Manchester City på Boxing Day – siden oktober, cup inkludert.

– Jeg er fornøyd med holdningen og moralen vi viste, sa Silva etter 0–0 på Old Trafford.

– Vi vant bare ett poeng. Vi trenger mer enn det for å oppnå målet vårt, men det skal vi forsøkte å gjøre i neste kamp.

– Det er et tøft program for øyeblikket, men jeg tror vi vil bli bedre av disse kampene. Dette resultatet vil gi oss selvtillit.

Avspark mellom Hull og Liverpool er lørdag klokka 16 på TV 2 Sport Premium.