Siste om skadesituasjonen:Trio trente torsdag

Både Philippe Coutinho, Jordan Henderson og Joel Matip er aktuelle for spill mot Manchester United, etter å ha trent torsdag.

13. jan 2017 kl 16.25 Einar Kvande

Manager Jürgen Klopp akter imidlertid å vurdere formen til alle spillerne inn mot søndagens viktige bortekamp mot Manchester United, før han bestemmer seg for startoppstillingen på Old Trafford.

Philippe Coutinho fikk en halvtime på banen i ligacupsemifinalen i Southampton på onsdag. Joel Matip og Jordan Henderson var ikke med i troppen til den kampen.

– De trente alle i går. Vi må vente og se hvordan de reagerer på treningen i går, og så tar vi avgjørelser ut fra det, sa Klopp under sin pressekonferanse i dag.

– Det er bare to dager siden forrige kamp, så vi må se hvordan formen til de spillerne som var involvert i den kampen er også. Så får vi ta ut laget ut fra disse opplysningene.

– De som har vært skadet er selvsagt mye nærmere spill igjen nå enn de har vært foran noen annen kamp de siste ukene, så det er bra.

Har vært savnet

Klopp legger ikke skjul på at han har savnet karer som Coutinho og Henderson på laget.

– De gir oss kvalitet. Når Phil ikke spiller savner du hans kreativitet og avslutteregenskaper, og slike ting. Han er en veldig viktig spiller for oss. Det er Hendo også, men i en annen rolle.

– Når de ikke er tilgjengelige, kan jeg egentlig ikke tenke så mye på dem, for da må jeg finne andre løsninger. Det har vi klart ganske bra de siste ukene, og spesielt i den perioden hvor vi måtte klare oss uten Phil.

– Det tok selvsagt litt tid å venne seg til en ny situasjon, for Phil har en spesiell måte å spille på, i måten han tolker den offensive midtbanerollen på, hvor han gjør mesteparten av forsvarsjobben på venstresiden.

– Det er slik det er. Det blir godt å ha de tilbake, om de da er tilbake på søndag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]