Vår nye hoppdronning er helrød

Maren Lundby måtte velge treningsleir foran Anfield-tur, men i dag angret ikke 22-åringen over det valget. Karrierens andre verdenscupseier ble sikret i Sapporo – attpåtil med bakkerekord.

15. jan 2017 kl 13.03 Steinar Bjerkmann

– Det ble bare sånn. Jeg har alltid vært veldig interessert i idrett og fotball. Jeg kom inn i en gjeng der Liverpool var laget. Noe av det jeg virkelig likte med Liverpool var lagmentaliteten og den innsatsen spillerne la ned for laget. Det var ikke tilfeldig at jeg falt for Liverpool, sier Kolbukameratene-hopperen.

Den første virkelig store helten var Xabi Alonso.

– Xabi Alonso var mitt store forbilde ganske lenge. Han var en spillertype jeg sammenlignet meg litt med. Han var en mester på langpasninger og overblikk. Det var også mine sterkeste sider som spiller, uten at jeg skal sammenligne meg med Alonso, ler søndagens verdenscupvinner.

– Jeg har drakten hans fortsatt, forteller Lundby.

Den blide hoppjenta har også en forkjærlighet for Steven Gerrard.

– Han er bautaen vår. Det er vel ingen Liverpool-supportere som ikke liker han. Han var både arbeidshest og en begavet fotballspiller samtidig, en som virkelig ofret seg for klubben.

Planer om Liverpool-tur

Lundby har ikke rukket å besøke Anfield, men lover å sette kursen til Merseyside akkurat slik hoppuketreer Daniel-André Tande skal.

– Jeg har ikke vært på Anfield, men det er absolutt i planene. Jeg bestilte tur for noen år siden, men plutselig kom det en treningssamling i veien. I dag kan det se ut som akkurat det lønte seg. Jeg skal prioritere riktig framover også, men jeg skal unne meg en tur eller to til Liverpool i framtiden.

Vår nye hoppdronning sier det er vanskelig å få sett alle Liverpools kamper direkte når man er på reise i utlandet gjennom store deler av vinteren.

– Jeg får ikke sett så mye som jeg skulle, men jeg følger tett med. Jeg vet hvilken kamp det er i dag, for å si det sånn. Det blir veldig spennende, men Liverpool kan henge av Manchester United. Jeg sier 2-0 til Liverpool, det får være mitt stalltips.

Hun er imponert over hva Jürgen Klopp har fått til med Liverpool.

– Han ser ut til å ha fått laget på rett vei, selv uten altfor mange store kjøp. Han er en meget engasjert trener, som man blir inspirert av.

– Er landslagssjef Christian Meyer lik Klopp i væremåten?

– He he, han er like engasjert, men viser det kanskje ikke like mye som Klopp, ler Lundby.

Suveren i hoppbakken

– Hvordan er det å ta karrierens andre seier i verdenscupen?

– Det er helt innafor. Det er litt annerledes nå enn i Russland, faktisk. Jeg var veldig fornøyd da også, men nå er jeg fornøyd med begge mine hopp. Det gjør det enda større. Jeg har bevist at jeg kan gjøre to gode hopp i renn. Hoppene mine i dag er mye bedre, jeg vinner med større margin, setter bakkerekord (100 meter) og slår Takanashi på hjemmebane. Det er sånne dager man trener for, sier Lundby.

Deretter bar det ut på pizzarestaurant for å feire seieren i Sapporo.

– Jeg er ikke så glad i sushi, innrømmer Lundby.

Men Bøverbru-jenta er sulten på mer suksess i hoppbakken. Snart er det ski-VM.

Har du innspill til journalisten?