Philippe Coutinho:Håpte på mer denne sesongen

Liverpools nummer 10 omtaler møtet med Manchester City som «en finale», men innrømmer at han hadde større drømmer denne sesongen.

19. mar 2017 kl 00.20 Arild Skjæveland

Liverpools nummer 10 startet årets sesong helt strålende, og var en av de beste spillerne i ligaen frem til han skadet seg mot Sunderland i november. Etter comebacket i januar har han svingt i prestasjonene - og mot Manchester City må magikeren være tilbake på sitt beste om Klopps menn skal ha sjanse.

– Vi vet hva vi kan. Dette er en klubb som burde være i Champions League, og vi ønsker å komme dit, sier Coutinho i et intervju med The Mirror.

– Jeg må være ærlig og innrømme at jeg håpte på mer. Spillerne her er veldig ambisiøse, og i begynnelsen av sesongen drømte vi om å vinne tittelen. Resultat endret på ting - vi er langt unna toppen, og ute av FA cupen.

GOD STATISTIKK:
GOD STATISTIKK:  Philippe Coutinho har god statistikk mot de lyseblå.

– Utfordringen vår nå er å ta andreplassen i ligaen, og sørge for at vi er tilbake i Champions League neste sesong. For oss er denne kampen som en finale, for vi vet at vi må slå dem for å komme over dem på tabellen. Det er vårt mål, sier 24-åringen som i år skrev under på en ny langtidskontrakt.

– Etter at de ble slått ut av Champions League vil de være enda mer fokusert på Premier League, så må vi være klare.

Coutinho mener Liverpool har en stor oppgave foran seg.

– Vi vet at de er et veldig godt lag. Et lag som hvert år kjemper om titler. De har så mange farlige spillere, for City har en brei stall på alle måter. Fra målvaktene til spillere som Aguero og David Silva. Alle er store spillere som leverer på et veldig høyt nivå.

Fem av Coutinhos 35 mål for Liverpool har kommet mot nettopp City. De er laget han har scoret flest mot.

– I alle ledd er City veldig sterke, og spesielt på hjemmebane. Men vi drar dit med selvtillit.

– Det blir en veldig viktig kamp. City er uten tvil en av de store klubbene i England, og akkurat nå kjemper vi mot dem om andreplass på tabellen. Vi må vinne oppgjøret.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]