– Vi har alt i egne hender

To seire og Liverpool er sikret minst topp fire.

12. mai 2017 kl 00.13 Arild Skjæveland

Dersom Liverpool slår West Ham på søndag, og Middlesbrough i sesongens siste kamp, er de sikret minst fjerdeplass.

– Slik er situasjonen vår. Vi føler at vi må vinne hele tiden, fordi resten vinner. Resten vinner ikke hele tiden, men vi føler vi er under press. Ja, vi slet litt i Southampton-kampen og spilte ikke så bra som vi kan, men vi hadde våre øyeblikk. Vi kunne ha spilt bedre, men også verre, sier Jürgen Klopp til Liverpool Echo.

Alle har snublet

Klopp viser til at Liverpool ikke er det eneste laget som jakter topp fire som har snublet de siste ukene.

– For en uke siden trodde vi at vi måtte vinne alle tre. Nå tror vi uavgjort og seier kanskje er nok. Slik er situasjonen, så la oss spille fotball og føle på det sammen. Alle de andre lagene må gjennom tøffe kamper også, og ingen vinner alle kamper. Nå må vi vinne våre, og da blir alt bra.

– Alt er fortsatt i våre egne hender, så la oss gå for det, sier manageren.

TO PRISER:
TO PRISER:  Sadio Mane ble kåret til årets spiller av både medspillerne og supporterne denne uka.

Glad på Manés vegne

Liverpool har måttet klare seg uten Sadio Mané siden Merseyside-derbyet 1. april. Senegaleseren er fortsatt klubbens toppscorer i ligaen med 13 mål.

Denne uka ble han kåret til årets spiller både av supporterne og medspillerne.

– Alle lag vil savne en spiller som Sadio og den innflytelsen han har på vårt lag. Du kan ikke sammenligne det med noe. Hva dersom Chelsea må spille hele sesongen eller mye av sesongen uten Eden Hazard? Det utgjør en forskjell.

– Det å si at du burde ha en annen spiller som han - så enkelt er det ikke. Det er bra at vi har ham, og vi har ikke gjort det så verst. For noen uker siden snakket vi om hvor bra vi gjorde det uten ham.

– Det var veldig fint for Sadio å vinne prisene. Han var veldig rørt over at lagkameratene og supporterne valgte ham. Det er veldig vanskelig å bli årets spiller hos oss. Du har Roberto Firmino, Adam Lallana, Phil Coutinho, Gini Wijnaldum og Emre Can som alle har spilt sin rolle. Det viser at det er mye som ikke er så verst, selv om ikke alt er slik vi skulle ønske.

– Avstanden er ikke så stor

Liverpools tyske manager mener Chelsea fortjener ligatittelen, men synes ikke avstanden mellom lagene er så stor.

– Du må se på kampene vi spilte mot Chelsea. Vi var ikke 14 poeng dårligere eller hva det nå er for øyeblikket, det er helt sikkert. Men de har rutine, er iskalde og får poengene.

– Nå er de inne i en god periode igjen, og er tøffe å stoppe, men alle vil ha en ulik sesong neste år. Det handler ikke bare om Chelsea.

– Du kunne se hvordan vi spilte mot Tottenham. Vi vet at avstanden ikke er så stor.

– Chelsea fortjener tittelen, men jeg har allerede sagt at de har vært de heldigste med skader. Diego Costa - har han mistet ek mpa? Eden Hazard, har han mistet en kamp? Pedro kunne spille, William kunne spille, de defensive spillerne deres kunne spille. Slikt hell må en ha, og da kan en lykkes.

– Jeg sier ikke at vi ville lykkes, men avstanden ville vært mindre.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]