– Vi kan slå lag som legger seg bakpå også

Liverpools fire tap denne sesongen har kommet mot lag på nedre halvdel av tabellen. Men Jürgen Klopp fnyser av hentydningene om at Liverpool sliter mot lag som «parkerer bussen».

23. feb 2017 kl 20.13 Einar Kvande

Tapene for Burnley, Bournemouth, Swansea og Hull trekkes frem foran Liverpools bortekamp mot formsvake Leicester. Liverpool-manager Klopp forklarer disse tapene med at hans spillere var fysisk og mentalt slitne.

– Et god eksempel er kampene 31. desember og 2. januar. Vi spilte strålende mot Manchester City, og løp som djevler. To dager senere ble det en helt annen kamp fra vår side mot Sunderland. Det var som vi drev med to forskjellige idretter. Du må alltid være opplagt, sier Klopp til Liverpool Echo.

– Det var som å spille mot en vegg mot Sunderland, men vi scoret to mål mot et lag som la seg bakpå. Det var ikke slik at Sunderland skapte 500 sjanser. De scoret på to straffespark mot oss.

– Denne type kamper, mot lag som Sunderland, Hull eller hvem det nå er, viser ikke at vi ikke kan prestere eller ikke har en plan mot lag som legger seg bakpå. Det er faktisk stikk motsatt. Vi har en skikkelig plan for denne type kamper. Men du trenger friske bein for å utføre den, og du må være mentalt opplagt, ha gode bevegelser og slike ting, for at planen skal fungere.

– Vi har ikke vært det heldigste laget i ligaen frem til nå, med tanke på skader og dommeravgjørelser, men det må vi akseptere.

– Vi har vist i nok kamper denne sesongen at vi vet hva vi skal gjøre, og vi må gjøre dette resten av sesongen, slår Klopp fast.

Håper å bygge videre på seieren over Spurs

Når Liverpool-spillerne løper ut på King Power Stadium mandag kveld er det 16 dager siden sist de spilte kamp.

– Det handler ikke bare om å spille kun en kamp i uken. Vi spilte god fotball forrige sesong når vi hadde tre kamper i uken. Når vi har alle spillerne skadefrie, og da snakker jeg ikke bare om første-elleveren, har vi vist at vi er i stand til å spille virkelig god fotball.

Nå har vi 13 kamper igjen, og det er ikke tid for å se seg tilbake. Jeg ser kun i riktig retning.Jürgen Klopp

– Jeg vet at alle er klar over at vi har spilt veldig godt mot topplagene, og ikke godt nok mot en del andre lag. Men spør du alle lag hva som er vanskelig, vil de svare at det er å prestere godt mot topplagene. Vi har vist at vi er i stand til det.

– Vi har fått god erfaring. Vi er alltid konkurransedyktige, og det er det viktigste. Alle kan slå alle i Premier League. Vi har allerede vist det.

Klopp håper nå å bygge videre på 2-0 seieren over Tottenham i forrige kamp, når de gjester King Power Stadium mandag kveld.

– Vi må spille på samme måte som mot Spurs. Vi var strålende offensivt i første omgang, og strålende defensivt i andre omgang. Før det skjedde det flere ting i flere kamper som ikke var så hyggelig, men det går bra. Nå har vi 13 kamper igjen, og det er ikke tid for å se seg tilbake. Jeg ser kun i riktig retning.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]