– Vi må forsvare oss bedre hvis vi når Champions League

Foran to kamper som vil definere sesongen, snakker Dejan Lovren om forsvarsspillet og om farsrollen Jürgen Klopp har.

14. mai 2017 kl 10.29 Arve Vassbotten

Dejan Lovren føler seg sikker på at Liverpool har mentaliteten til å håndtere presset som vil ligge på spillernes skuldre i sesongens to siste kamper. Tap i to finaler og den dårlige formen etter nyttår, har fått mange til å mene at spillerne ikke takler de avgjørende kampene.

– Det er press på oss hele sesongen. Vi aksepterer det når vi ikke spiller så godt. Men jeg trenger ikke høre på noen andre som forteller meg at vi spilte dårlig, for det er vi de første til å vite og manageren også. Man må håndtere hvordan man skal gjøre det bedre i neste kamp, og finne bedre løsninger. Det handler ikke om å stikke hodet i sanda. Disse to kampene vil definere sesongen vår, sier Dejan Lovren til Telegraph.

Angripende lag

Denne sesongen har Liverpool levert resultater på rekke og rad mot de store klubbene, og slitt mer med lagene på nedre halvdel av tabellen.

– Storlagene spiller også. De er vidåpne og de skaper sjanser. Vi har spillere som Coutinho og Firmino som kan utnytte det til å kapre ballen, skape sjanser og score. Men som man så mot Southampton, så hadde de sju spillere bak ballen, tre på midtbanen og spissen var som en midtbanespiller. Det er ikke den enkleste måten å finne en løsning i. Men i de siste tre bortekampene har vi gjort det ganske bra mot Stoke, West Brom og Watford, mener kroaten.

FORBEREDELSER:
FORBEREDELSER:   Dejan Lovren i duell med Coutinho på trening denne uken.

Han mener likevel at Liverpool må bli bedre defensivt foran neste sesong. Men han mener det er viktig å se på helheten, før man mener forsvaret «lekker».

– Vi er et angripende lag, og når man angriper har man mang spillere foran. Det betyr at man bare holder igjen et par spillere. Spesielt når man møter de bedre lagene eller raskere spisser, så vil de utnytte den sjansen de får, sier han til Liverpool Echo.

– Jeg skulle ønske jeg kunne stoppe tre spillere alene, men det er ikke mulig. Det handler om lagarbeid, og vi har vist det i de siste tre kampene og spesielt i den første delen av sesongen, sier Lovren.

Han mener derfor man ikke bare skal se på at Liverpool har sluppet inn 42 mål denne Premier League-sesongen.

– Det er normalt å få høre slik kritikk, men andre lag som Manchester City scorer også mange mål og slipper også inn mange. Hvis man tenker mer defensivt kan man holde nullen, men da scorer du ikke fem mål i en kamp heller. Men vi må forbedre oss defensivt spesielt i Champions League, sier han.

«Pappa» Klopp

Selv signerte han nylig en ny fireårskontrakt, som skal være verdt rundt 100.000 pund i uka. Det er liten tvil om at Klopp var en viktig årsak til det.

– Han er definitivt den rette manageren for meg. Han hadde troen på meg fra første dag.

– Man har oppturer og nedturer. Men når du har noen bak deg, som har troen på deg selv i dårlige perioder har det mye å si, ikke bare for meg, men for hele laget. Han er som en far for oss, ikke en bestevenn, men en som vil hjelpe deg og gi de beste rådene. Men det er opp til deg om du vil akseptere det han sier og følge han, men alle gjør det, sier Lovren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]