Vil bli mer kynisk

Liverpool må lære seg å vinne på dager hvor ikke alt stemmer, sier Adam Lallana.

8. feb 2017 kl 09.33 Marius Rabben

De fire tapene denne sesongen har alle kommet mot antatt svakere motstand. Ligaleder Chelsea, som bare har tatt ett poeng mot de røde, står til sammenlikning med 15 seire, én uavgjort og null tap mot lagene utenfor topp seks.

– En kan se at de har mye erfaring, og at de er seiersvante, forteller Lallana, ifølge Liverpool Echo.

Selv om ingen gjør det bedre enn Liverpool mot topplagene, ligger Jürgen Klopps menn nå 13 poeng bak londonerne, og ramlet ned til femteplass etter 0–2 i Hull.

– Trenger ikke alltid å vinne stort

Chelseas styrke er at de kan vinne på mindre gode dager, mener Lallana, mens Liverpool sliter når ting butter imot.

I tillegg har halvparten av nederlagene kommet i kamper hvor rødtrøyene enten har ledet eller kommet tilbake til uavgjort.

Borte mot Bournemouth var laget foran med både 2–0 og 3–1, men kollapset fullstendig i jakten på å øke ledelsen ytterligere.

LEDELSE TIL TAP:
LEDELSE TIL TAP:  Liverpool klarte ikke å holde på ledelsen mot Bournemouth, selv om de var foran med to etter pause, og tapte kampen i sluttsekundene.

– Man trenger ikke alltid å vinne med fem eller seks mål. Det er nok et område vi forbedre oss på. Vi må kanskje innse hvor gode vi er i perioder, sier Lallana.

I hjemmekampen mot Swansea ledet gjestene med to, men en dobbel av Roberto Firmino sørget for 2–2. Likevel var det svanene som trakk det lengste strået og vant 3–2.

Siden seieren over Manchester City på nyttårsaften har Liverpool nå spilt fem kamper i Premier League uten å vinne. I 2017 hittil står de med én seier på ti kamper.

– Må lære av Milner

Lallana maner lagkompisene til å dra nytte av James Milners kompetanse når det gjelder å ro i land kamper på dårlige dager.

– Milly er nok den i gruppa vår som har mest erfaring, ettersom det kun kommer av å vinne sølvtøy, som han gjorde i Manchester City. Jeg og de andre har ikke vunnet titler eller flust av cuper, så vi må lære av og lytte til ham, for den erfaringen er viktig.

– Vi må lære og komme tilbake på seierssporet i ligaen så fort som mulig, fastslår landslagsspilleren.

Neste kamp spilles mot Tottenham på Anfield kommende lørdag klokka 18.30.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]