Ønsker individuelle TV-avtaler

Ian Ayre mener mangelen på at toppklubbene får en større del av TV-inntektene påvirker resultatene når de kommer ut i Europa.

4. feb 2017 kl 00.56 Marius Rabben

Daglig leder Ian Ayre, som slutter etter februar, har lenge gitt uttrykk for at den jevne fordelingen av penger fra den nasjonale TV-avtalen er positivt, men at det i utlandet bør være mulig med individuelle TV-avtaler for de mest populære Premier League-klubbene.

I 2011 sa at han «dersom du er i Kuala Lumpur, er det egentlig ingen som abonnerer for å se på Bolton, fordi majoriteten ønsker å se Liverpool, Man Utd, Chelsea eller Arsenal».

Den totale TV-potten – 10,4 milliarder pund over tre år – blir i dag fordelt likt mellom de 20 klubbene.

I eksempelvis Spania får Barcelona og Real Madrid forhandle seg til individuelle TV-kontrakter. Ayre mener det bidrar til at Premier League-lagene stadig gjør det svakere mot Europas beste klubber.

– Det er så mye mange andre ligaer kan lære av Premier League. De gjør veldig mye bra. Leicester i fjor er et bevis på det. Det er fortsatt den tøffeste ligaen i verden. Men det er fortsatt ting som kan gjøres bedre, sier han, ifølge Telegraph.

– Dette er noe å vurdere, og det er noe som fortsatt blir diskutert i engelsk fotball.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]