Liverpool Echo:Fabinho-rykter er bare tull

Jürgen Klopp rister bare på hodet av rykter om at Fabinho skal være på vei vekk fra Liverpool.

20. nov 2018 kl 09.11 Einar Kvande

De siste dagene har det versert rykter om at Fabinho kan være på vei vekk fra Liverpool etter bare fem måneder i klubben. Det er blitt spekulert i at Juventus og AC Milan ønsker seg brasilianeren.

James Pearce i Liverpool Echo slår imidlertid fast at midtbanenspilleren blir værende i Liverpool.

– Realiteten er at Klopp tror at Fabinho nå begynner å slå ut i full blomst etter en vanskelig start, skriver Echo-journalisten.

– Manageren visste hele tiden at brasilianeren kom til å trenge tid til å venne seg til Liverpools spillestil og tempoet i engelsk fotball, legger han til.

Mannen som kostet 43,7 millioner pund da han ble kjøpt fra Monaco i sommer fikk ikke sin Premier League-debut før i midten av oktober. Han spilte bra i hjemmekampene mot Røde Stjerne og Cardiff, men fikk det vanskelig mot Arsenal på Emirates. Fabinho var ikke blant de utvalgte da Liverpool møtte Røde Stjerne i Beograd, men var tilbake i startoppstillingen i 2-0 seieren over Fulham.

– Akkurat som Naby Keita var også Fabinho en spiller som ble kjøpt med tanke på langsiktige planer. Ingen av de to har nådd toppformen ennå, men Klopp er overbevist om at de vil få mer innflytelse de kommende ukene, skriver Pearce.

Ingen planer om å kjøpe spillere i januar

Pearce melder også at Klopp nå er fokusert på å få mer ut av den troppen han har, heller enn å se seg om etter nye spillere andre steder.

Januarvinduet åpner om seks uker, og i ryktespaltene linkes Liverpool stadig til nye navn.

– Jürgen Klopp insisterer på at han ikke har noen planer om å kjøpe spillere midtveis i sesongen, og han lever i den tro at Liverpool allerede er godt forspent med tanke på å kjempe om trofeer, skriver Echo-journalisten.

To av navnene som har gått hyppigst igjen i ryktespaltene er Ousmane Dembele og Christian Pulisic.

– Dembele er for øyeblikket ikke på Liverpools radar, mens Klopps beundring for Pulisic er velkjent. Klopp var Borussia Dortmund-manager da amerikaneren signerte for Bundesliga-klubben i 2015. Han forsøkte å sikre seg Pulisic under sin første sommer på Anfield. Et bud på 11 millioner pund ble avslått, og siden den gangen har 20-åringens verdi skutt i været, slår Pearce fast.

– Dortmunds sportsdirektør Michael Zorc har slått fast at de ikke kommer til å selge Pulisic i januar, men med en kontrakt som løper ut i 2020 vil pipen få en annen lyd til sommeren, tror Echo-journalisten.

– Dersom Pulisic ikke signerer en ny kontrakt vil Borussia Dortmund måtte selge, og det vil være en stor overraskelse om ikke Klopp står fremst i køen da, legger han til.

Pearce konkluderer med at det neppe blir særlig aktivitet på transfermarkedet fra Liverpools side i januar, verken når det gjelder spillere inn eller spillere ut.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]