– Kan man vinne tittelen uten champagnefotball? Selvsagt er det mulig

Jürgen Klopp forstår kritikken etter fjorårets festfotball, men insisterer på at laget har forbedret seg på vesentlige områder.

11. nov 2018 kl 09.50 Arve Vassbotten

– Vi er i en bra situasjon, noe vi trenger å utnytte. Vi må nyte fotballen vår og vi burde ikke sammenligne den med å vinne 5-0 sist sesong, når ingen visste hvordan kampen ville utvikle seg. Vi har en bortestatistikk i Premier League, som er utrolig bra, det er bare positivt, sier Jürgen Klopp til Liverpool Echo, før søndagens møte med Fulham klokka 13.00 på Anfield.

– Trengte ikke fyre av raketter

Så langt denne sesongen står Liverpool med fire seiere og en uavgjort hjemme, mens det er fire seiere og to uavgjort borte.

– Det er kanskje ganske rart å snakke om dette på en uke der vi tapte 2-0 borte i Beograd. Vi ønsket ikke det, og vi aksepterer det ikke så lett, men det kan skje.

Og Klopp sier han ikke trengte å rase i garderoben etter Røde Stjerne-tapet.

– Jeg trengte ikke å fyre av raketter etterpå. Man har alltid noen spillere som lider mer etter et tap enn andre, eller som viser det mer, sier han.

Klopp sier han forstår kritikken som kommer mot laget etter kampen i Beograd og at kravene er hevet etter fjorårssesongen.

– Det er ikke urettferdig. Det er helt normalt for et lag som spilte veldig god fotball sist sesong i veldig mange kamper som vi gjorde, og som spilte i Champions League-finalen.

Mer stabile

– Hvor kan man forbedre seg? Det er ved å vinne Champions League, og ved å havne på tredje, andre eller førsteplass i Premier League. Vi kan forbedre oss posisjonsmessig. Man kan si at vi trenger å forbedre oss ved å bli mer stabile, og det har vi gjort.

– Hvordan kan man gjøre det? Ved å være litt mer standhaftig, litt mer moden i ulike situasjoner på banen. Man lærer det, og jobber med det.

– Sist sesong spilte vi veldig bra i en kamp, og så mistet vi unødvendige poeng i den neste, minner Klopp på.

– Unnskylder seg etter seiere

Om Liverpool vinner mot Fulham, som har tapt sine seks siste kamper, vil det være bare andre gang siden Premier League ble innført at Liverpool står med 30 poeng av 36 mulige så langt ut i sesongen.

– Denne sesongen har vi 27 poeng, som er et utrolig tall, men det er ett lag som har 29 og en målforskjell på rundt 47 plussmål, sier Klopp.

Han overdriver litt, siden Man City «bare» har 29 plussmål, mot Liverpools 16.

– Så man vinner en kamp, og etterpå begynner man umiddelbart å unnskylde seg for hva folk har måttet se. Kan man vinne tittelen uten å spille champagnefotball? Selvsagt er det mulig.

– Vi spiller mot Man City to ganger, og de har spilt her. Det var ikke champagnefotball fordi det var ikke mulig mot oss. Det er bra. Vi vet alle sammen at vi ikke er det mest komfortable laget å spille mot når vi møter de andre storlagene, sier Klopp.

Søndagen blir enormt spennende med Liverpool øyne, siden alle topplagene bortsett fra Tottenham er i aksjon. Spurs vant lørdag 1-0 mot Crystal Palace og dermed likt på poeng med Liverpool, men med en kamp mer spilt.

Søndag spiller i tillegg Chelsea mot Everton kl 15.15, Arsenal mot Wolverhampton 17.30, og Manchester City mot Manchester United 17.30.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]