Ungguttene ydmyket på hjemmebane

Liverpool U23 ble rundspilt og tapte 7-0.

21. nov 2018 kl 22.09 Arve Vassbotten

Neil Critchleys Liverpool U23 ble rundspilt i møte med Villarreal i den første kampen av Premier League International Cup hjemme på akademiet i Kirkby onsdag kveld.

Allerede etter et kvarters spill ledet de spanske gjestene 3-0, og til pause hadde de en ledelse på fire mål. Dominansen fortsatte i andre omgang, og til slutt fikk de med seg sju mål i bagasjen på flyet hjem.

Mens Liverpool fikk en skrekkelig åpning på gruppespillet, var dette Villarreals tredje kamp i turneringen. De spilte først 1-1 mot Swansea City, før de slo Hertha Berlin 1-0 i gruppe E.

Mer rutine

1-0 kom etter at Liverpool forsøkte å spille seg ut bakfra, men mistet ballen midt på egen banehalvdel. Villarreal satte raskt fart og Gonzalez løp forbi Juanma på venstrebacken og plasserte ballen sikkert i mål. Da var det spilt fire minutter.

To minutter seinere skjøt Lozano fra rundt 20 meter. Skuddet gikk via et rødt bein, og i bue over Shamal George i Liverpool-målet. Etter 15 minutter gikk Gonzalez seirende ut av en duell, der han først var fanget som en sandwich mellom Juanma og Williams, men ballen havnet bak Liverpools forsvarere, og Gonzalez avsluttet raskt. Så la Vujnovic på til 4-0 fra straffemerke, etter en felling av Longstaff etter 23 minutter.

Det var tydelig at Villarreal har et langt mer rutinert mannskap, og eldre gutter jevnt over enn Liverpools mannskap.

I stanga

53 minutter ut i kampen gikk Villarreal opp til 5-0 ved Riera, før Vujnovic scoret kampens siste mål etter 62 minutter.

Liverpool var litt mer med i kampen etter pause, og hadde en gedigen mulighet til å score et trøstemål på slutten, men det skuddet fra innbytter Sharif gikk i stanga.

Og tre minutter på overtid ble det isteden Villarreal som la på til 7-0 ved Akale.