Satte press på Liverpool før derbyet

Nok en trepoenger i boks for ligaleder Manchester City.

1. des 2018 kl 18.58 Marius Rabben

Mannskapet til Pep Guardiola vant oppskriftsmessig 3–1 hjemme over Bournemouth lørdag ettermiddag og står nå med 38 poeng på tabelltoppen.

Bernardo ga vertene ledelsen etter 16 minutter, men bortelaget utliknet minuttet før pause. City fikk bedre kontroll på kampen etter sidebyttet, dominerte ballbesittelsen og Raheem Sterling sendte dem opp i 2–1 på en retur like før timen. Ilkay Gündogan fastsatte sluttresultatet etter et flott og typisk City-angrep elleve minutter før full tid.

Dette var lagets sjette strake ligaseier etter den målløse kampen på Anfield i oktober.

Dermed er luka ned til Liverpool nå på fem poeng foran lokaloppgjøret mot Everton søndag.

Tre poeng bak de røde igjen ligger Tottenham som gjester Arsenal to timer før Merseyside-derbyet.

I senkampen lørdag gikk Manchester United på et nytt poengtap og blir stående på 7. plass etter 2–2 borte mot Southampton. Vertene ledet med to etter 20 minutter, men bortelaget utliknet før pause. Dermed ligger de 11 poeng bak Liverpool før søndagens derby – på målforskjellen bak Everton.

Resultatene i runde 14 – så langt:

Cardiff–Wolves 2–1, Huddersfield–Brighton 1–2, Man. City–Bournemouth 3–1, Newcastle–West Ham 0–3, Crystal Palace–Burnley 2–0, Leicester–Watford 2–0, Southampton–Man. United 2–2.

Søndagens kamper: Chelsea–Fulham (13.00), Arsenal–Tottenham (15.05), Liverpool–Everton (17.15).