Tung kveld for U23

Liverpool mistet tabelledelsen i Premier League 2 mandag kveld.

5. mar 2018 kl 19.24 Marius Rabben

Det er klart etter at Leicester U23 var klart best og vant toppkampen hele 4–0 i regnværet på King Power Stadium.

Før oppgjøret hadde lagene like mange poeng (33), men hjemmeseieren gir dermed Leicester tre poengs forsprang på toppen. Midlands-klubben har riktignok én kamp mer spilt.

Tidlig scoring

Bare et drøyt minutt var gjennomført da Leicester tok ledelsen etter et stolpetreff, da Harvey Barnes satte returen lavt i mål fra kloss hold. De blåkledde var raskest ut av startblokkene, tok initiativet og holdt Neil Critchleys mannskap unna målsjanser.

Etter halvtimen doblet vertene. Igjen markerte Barnes seg, denne gangen som servitør. Pasningen gjennom Liverpool-forsvaret var rett og slett genial, og George Thomas kunne enkelt scoret alene med keeper Kamil Grabara.

Kort tid før pause måtte sisteskansen, som tross baklengsmålene leverte en godkjent kamp, ut i full strekk for å holde et kanonskudd av Hamza Choudhury ute, men i starten av 2. omgang blåste Barnes ut det resterende håpet med 3–0.

Få røde sjanser

Leicester-back Darnell Johnson sørget for forarbeidet på høyresiden, kom seg ned til dødlinja og slo lavt inn på tvers, der Barnes beveget seg smart og enkelt kunne score fra to meters hold.

Liverpool kom til få muligheter, men fikk en brukbar en ved Adam Lewis tolv minutter før slutt, men dette var rett og slett ikke dagen. I stedet la Simon Hughes på til 4–0 i innspurten, med en heading i bue over keeper etter frispark.

Liverpool U23: Grabara; N. Williams, Masterson, Gallacher, Lewis; Dixon-Bonner (Sharif 74), Christie-Davies, Jones; Camacho, Millar, Adekanye (Dhanda 62). Benk: Kelleher, Gomes, Clayton

Leicester U23: Iversen, Johnson (Pascanu 79), Knight, Hughes, Wood, Choudhury, Dewsbury-Hall (Wright 74), Diabaté, Barnes, Thomas, Gordon (Eppiah 64). Benk: Pascanu, Bramley, Martis

2. omgang

Slutt!

90. min: Frekt forsøk av Dhanda fra langt hold. Keeper redder.

90. min: Vertene har fem mann i boksen når de angriper mot et Liverpool i ubalanse. Heldigvis for gjestene blir innlegget fra høyre blokkert.

89. min: Fint angrep av gjestene når Dhanda fører an, slipper ballen ut til Lewis på venstre og innlegget kommer lavt mot første. Men assistenten holder flagget oppe for offside.

89. min: Knight skyter fra 20 meter, men Grabara redder komfortabelt.

87. min: De røde får en angrepsmulighet når høyresiden åpner seg for Camacho, men han bruker litt for lang tid med ballen, velger å ikke spille en bedre plassert Millar på 16-meteren, og slår upresist inn fra kanten.

84. min: 4–0 til Leicester. Hughes får kroppen mellom Masterson og ballen på et frisparkinnlegg fra høyresiden, og han header ballen i bue over Grabara og øker ledelsen.

78. min: Lewis kommer til Liverpools beste sjanse på en retur, men avslutningen reddes. Godt forarbeid av Christie-Davies og innlegg av Camacho mot Millar, noe som keeperen bokser ut til Lewis på venstresiden. Den lave avslutningen hans er ikke dårlig, men overlister ikke sisteskansen.

75. min: Kjemperedning av Grabara forhindrer nytt baklengsmål. Eppiah snapper ballen kort tid etter en rød femmeter, og han kommer seg inn i boksen og har kun Liverpool-keeperen igjen. Men polakken mellom stengene venter ham ut og stopper avslutningen med en beinparade.

73. min: Nytt Liverpool-bytte. Sharif kommer inn for Dixon-Bonner.

63. min: Liverpool bytter ut Adekanye. Inn kommer Dhanda.

55. min: Like utenfor fra Gordon etter at Barnes bare er en bedre avslutning unna å score hat-trick.

49. min: 3–0 til Leicester. Ny scoring for Barnes, som veldig enkelt scorer fra to meter etter forarbeid og lavt innlegg av høyreback Johnson.

48. min: Hjemmelaget dominerer ballbesittelsen på de rødes halvdel.

46. min: Liverpool setter i gang den siste omgangen.

Pause

En tøff omgang for de røde i regnværet. Leicester, anført av angriperen Barnes, føk ut av startblokkene og leder fortjent halvveis. De har presset i noen lengre perioder og skapt gode muligheter utenom målene, mens Liverpool, som riktignok har skjerpet seg utover i omgangen, sliter med å finne åpninger og komme til sjanser. Her er det mye å rette på om ikke de blåkledde skal ta over tabelledelsen ved kampslutt.

1. omgang

45. min: Ett minutt legges til.

40. min: Super avslutning fra distanse av Choudhury, men Grabara er med på dansen og varter opp med en kjemperedning.

38. min: Det meste handler fortsatt om hjemmelaget. Liverpool har skapt svært lite foran mål.

32. min: 2–0 til Leicester. Utsøkt ball rett gjennom Liverpool-forsvaret av Barnes, til George Thomas som er helt alene med Grabara. Han setter ballen enkelt i mål.

27. min: Liverpool har ikke ballen like mye som de pleier, men har fått bedre kontroll etter en åpningsperiode hvor hjemmelaget presset hardt.

22. min: Barnes tar frisparket. Over.

20. min: Leicester får frispark på 17 meter når Grabara, på vei ut for å ta ballen, sklir over streken i det tunge regnværet og er nær kula med hånda på utsiden av boksen. Han slipper unna kort.

15. min: God involvering og takling av Dixon-Bonner i egen boks stopper Leicester-kaptein Choudhury.

12. min: Etter en ny Leicester-corner klemmer Diabaté til fra returrommet. Ballen går et stykke over og utenfor.

11. min: De røde holder på ballen en liten periode rundt Leicester-boksen, uten å komme til avslutning.

10. min: Lewis stormer frem på venstresiden og får tak i en corner.

9. min: Leicester har åpnet klart best. De angriper med mange spillere, med Barnes igjen involvert, og vinner en corner. Den ender til slutt sprettende ut i returrommet, der vertene får avsluttet over mål.

4. min: Ny mulighet for hjemmelaget. Barnes skjærer inn fra høyre og skyter hardt, lavt med venstre. God redning av Grabara, som slår ballen ut til corner.

2. min: Mål! 1–0. Leicester tar ledelsen. Et kjempeskudd av Gordon via en spiller treffer stolpen, og Barnes er årvåken i boksen, tar returen og setter ballen lavt i mål fra kloss og skrått hold.

1. min: Leicester tar avspark, og kampen er i gang under flomlysene.

Lagene entrer gresset på King Power Stadium. Et solid tilskueroppmøte og godt med regn i Leicester denne mandagen.

Før kampen

De røde ungguttene leder Premier League 2 med sine 33 poeng. Like mange har dagens motstander i Leicester, som også har lik målforskjell, men ligger bak Liverpool på antall scorede mål.

Poenget bak duoen jakter Arsenal, som har hatt muligheten til å passere de røde, men tapte mot nettopp Leicester i forrige kamp.

I kveld kl. 20 tar Leicester imot Neil Critchleys mannskap på King Power Stadium. Kampen vises direkte for abonnementer på LFCTV GO, og Liverpool.no følger hvert spark i denne saken.

Prøvespiller i aksjon

I en ung startellever har gjestene gjort plass til Isaac Christie-Davies som for tiden er på prøvespill fra Chelsea. Midtbanespilleren vant FA Youth Cup med londonerne i 2016.

Verdt å merke seg er det også at Nathaniel Clyne ikke er med i troppen.