Liverpool beholdt tredjeplassen

Tottenham tapte 3-1, da Manchester City tok et gigantsteg mot å sikre seriemesterskapet.

14. apr 2018 kl 22.46 Arve Vassbotten

Lørdagens Premier League-runde så ut til å begynne strålende for Liverpools del allerede før møte med Bournemouth, da topp fire-utfordrer Chelsea lå under 2-0 mot Southampton.

Men på åtte minutter snudde Contes mannskap kampen til 3-2-seier.

Liverpool holdt likevel avstanden til London-laget med en imponerende 3-0-seier hjemme mot Eddie Howes mannskap seinere på dagen.

Skapte spenning

Seriemesterskapet har i realiteten vært utenfor rekkevidde lenge for Liverpools del, og dermed var det et nytt godt resultat med Liverpool-øyne da Tottenham tapte 1-3 på Wembley mot Manchester City lørdag kveld.

Gabriel Jesus scoret kampens første mål etter 22 minutter, og Ilkay Gundogan doblet ledelsen på straffe to minutter seinere. Christian Eriksen tente håpet for Tottenham da han scoret etter 42 minutter, men etter pause satte Raheem Sterling spikeren i kista med 1-3 etter 72 minutters spill.

Dermed beholder Liverpool tredjeplassen i Premier League.

70 poeng

Liverpool har nå 70 poeng på 34 spilte kamper, Tottenham har 67 poeng på 33 kamper, og med dårligere målforskjell. Liverpool har pluss 43 mål, mens Tottenham har 35 plussmål.

Chelsea på femteplass har nå 60 poeng med 33 spilte kamper.

Helt i toppen av tabellen har Manchester City nå 87 poeng, mens Manchester United på andreplass har 71 poeng. Man Utd, som har spilt 32 kamper, møter West Bromwich søndag klokka 17.00.

Skulle Man Utd da gå på et overraskende tap, er Manchester City seriemestere. Det samme kan skje om Man Utd vinner søndag, men taper borte mot Bournemouth på onsdag.

Får ikke Pep Guardiola hjelp i de kampene, kan de avgjøre seriemesterskapet hjemme mot Swansea neste helg.