Firmino fikk 25 minutter – serverte Coutinho

Brasil kjørte over Østerrike i generalprøven og vant til slutt 3-0.

10. jun 2018 kl 17.53 Arve Corneliussen

Roberto Firmino måtte starte på benken igjen i Brasils VM-generalprøve. Gabriel Jesus fikk på ny tillit, og takket Tite med scoring i første omgang.

Firmino kom inn for Manchester City-spissen i det 67. minutt. Da hadde Brasil enorme rom å boltre seg i, og Neymar hadde like før lagt på til 2-0 etter bokstavelig talt å ha fintet Aleksandar Dragovic på rumpen.

Firmino brukte bare to minutter på å markere seg. Han tok imot en hælflikk av Coutinho, og spilte sin tidligere lagkamerat gjennom med en presis stikker på første berøring. Alene med keeper satte Coutinho den enkelt i hjørnet – en scoring tatt rett ut av Jürgen Klopps lærebok.

Ti minutter før slutt fikk Firmino en enorm mulighet til å tegne seg på scoringslisten. Brasil rullet opp et angrep, og spilte Liverpool-spissen fri i feltet. Upresset fra sju-åtte meter skjøt han imidlertid rett på keeper med den svakere venstrefoten.

Firmino kommer etter alt å dømme til å starte den første gruppespillskampen mot Sveits på benken. I Brasils ti siste kamper har Jesus startet ni av dem, mens Firmino har startet én.