Overkjørte PSG U19 – stortalenter feiret som Mbappé

Liverpool U19 var fullstendig overlegne da de møtte PSG U19 i UEFA Youth League-åpningen. Curtis Jones og Rafa Camacho feiret sine scoringer som Kylian Mbappé.

18. sep 2018 kl 17.52 Arve Corneliussen

Liverpool U19-PSG U19 5-2

Det tok bare åtte minutter før U19-laget tok ledelsen mot de tilreisende ungguttene fra Frankrike. Midtstopper Rhys Williams var blitt igjen i feltet etter en dødballsituasjon. Navnebror Neco Williams fant ham med et strålende innlegg fra dypet, og midtstopperen kunne stange Liverpool i føringen.

Bare minutter senere økte Liverpool, og igjen var det etter et innlegg. Denne gangen endte en kort corner hos Adam Lewis. Venstrebacken svingte ballen inn, og Rafa Camacho fikk fullstendig upresset heade ballen i mål fra fem meter.

Adekanye-show

Like før pause nærmest punkterte Bobby Adekanye kampen med et kunststykke av en scoring.

Den nederlandske vingen, som skapte mye trøbbel for PSG-ungguttene den timen han spilte, forserte en spiller lekende lett i feltet. Han lurte keeper ved å få det til å se ut som han skulle plassere ballen i det lengste hjørnet, og trillet heller ballen til venstre for keeper.

Til pause gikk Liverpool med 3-0 – en ledelse som kunne vært langt større. Liverpool-spillerne brente flere store sjanser, mens PSG ikke hadde hatt et eneste forsøk på mål.

Feiret som Mbappé

Da PSG byttet inn talentfulle Koulibaly, kom de litt mer med i kampen mot et Liverpool-lag som slapp seg nedpå.

Koulibaly brente en sjanse alene med keeper, men Williams var på returen og dunket ballen i mål med et vakkert-volleytreff. Da våknet Liverpool igjen.

Bare tre minutter senere var det talentfulle Curtis Jones som økte ledelsen for de røde. Midtbanejuvelen tok med seg ballen under press fra en PSG-spiller, og sendte av gårde et velplassert skudd fra 16 meter. Så feiret Jones som Kylian Mbappé pleier å gjøre – med armene i kors og hendene under armhulene.

Og bare minutter senere ble Camacho tomålsscorer da han ble spilt fri på åpent mål. Da slang Camacho seg på Mbappé-feiringen, og fikk Jones med seg.

Like før slutt reduserte Kalimuendo på straffe for gjestene.

Selv om Liverpool vartet opp med festfotball og storseier, kunne de ha vunnet med langt større sifre. Særlig spissen Paul Glatzel kom til mange store sjanser, men det ville seg ikke foran mål.

Var dette i nærheten av å være et frempek til kveldens kamp, er det mye å glede seg til.