Liverpool nærmer seg ett år uten tap i ligaen

De røde virker å ha brukt forrige ligatap mot sin arge rival som et springbrett til en enorm rekke med kamper.

27. des 2019 kl 14.07 Kenneth Baraas

Kalenderen nærmer seg 3. januar. Skrur man klokken et drøyt år tilbake, finner vi Liverpools siste tap i ligaen. De røde besøkte sin argeste tittelkonkurrent, og Manchester City stakk av med en knepen 2-1-seier. Det var også Liverpools eneste tap forrige sesong.

Tydelig stakk det tapet dypt hos Jürgen Klopps mannskap, for den nåværende ligalederen har gått på en ubeseiret rekke med kamper siden den gang. 35 kamper er spilt, og Liverpool har sanket sammen 30 seire og fem uavgjorte.

Det er på grensen til uvirkelige tall, og med seier i sine to neste kamper vil Liverpool kunne notere seg for et helt år uten tap i ligaen.

Nærmer seg Mourinhos rekord

Ifølge Givemesport.com, er Liverpools rekke på 35 ligakamper uten tap den tredje lengste i Premier Leagues historie. Arsenals ble kalt «The Invincibles» da London-klubben gikk 49 kamper på rad uten å tape, og ligger soleklart øverst når det gjelder denne statistikken.

Dog ligger Liverpool fem kamper bak nummer to på lista: Chelsea. Rundt 2004/2005-sesongen styrte José Mourinho de blåkledde med jernhånd, og laget gikk 40 kamper med å ta minst ett poeng.

To porter gjenstår

Det venter først to hindre for at Liverpool skal kunne gå ett år uten tap i ligaen. Først tas Wolverhampton imot på hjemmebane, laget som ligger på 8. plass. Kampen spilles søndag 29. desember, og ulvene kommer fra en annen tøff utfordring i form av Manchester City. Den kampen spilles i kveld, noe som betyr at Liverpool får 24 timer mer hvile enn sin motstander.

2. januar venter høytflyvende Sheffield United. «The Blades» har imponert stort etter sitt opprykk til ligaen før inneværende sesong. Laget ligger på 6. plass, over lag som Manchester United og Arsenal, og puster Chelsea og Tottenham i nakken.Også Sheffield United kommer fra en runde i bokseringen med Pep Guardiolas mannskap i runden før.

To tøffe utfordringer for Anfield-klubben, men hva er egentlig en tøff utfordring for ligalederen?

Liverpool kom fra finaleseier i VM for klubblag, og rett til borteoppgjør mot sin nærmeste tittelutfordrer. Leicester ble feid av banen, og Wolverhampton og Sheffield United må varte opp med noe spesielt for å sette en stopper for Liverpools vanvittige rekke med ubeseirede kamper i ligaen.

– Det er massivt. Jeg har vært lang tid i fotballen allerede, og hvis du hadde spurt meg om jeg trodde det var mulig, så ville jeg svart nei. I Dortmund tror jeg vi hadde 28 kamper, og det føltes helt eksepsjonelt, sier Jürgen Klopp om den ubeseirede rekken med kamper.

– Disse tallene glemmer jeg nå, og hvis noen forteller meg de igjen så blir jeg like overrasket over hvor høyt tallet er.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]