Liverpool vil kjempe for å kunne benytte VM-logo på sine matchtrøyer

Det vil bli søkt om å få ta med «beviset» på at de røde er verdensmestere for klubblag.

24. des 2019 kl 15.25 Torbjørn Flatin

Ifølge The Athletic vil Liverpool henvende seg til Premier League for å kunne sette på merket som viser at Liverpool FC er verdensmestere for klubblag i 2019. Det er et symbol som klubben ble overrakt fra FIFA etter finaleseieren mot Flamengo.

Ble brukt av Real Madrid

Reglene til Premier League sier at det kun er merker som viser til veldedige tiltak som kan benyttes på trøyene som spillerne bærer i ligakamper. De har tidligere nektet Manchester United tillatelse til å bære et tilsvarende symbol etter at de vant VM i 2008.

Nå skal Liverpool kontakte Premier League i håp om at de revurderer sin tidligere beslutning. På Anfield vil man bl.a. peke på at Real Madrid fikk tillatelse til å bære merket på sine trøyer i årene 2016-2018.

Liverpool må i tillegg søke fotballforbundet om at de kan benytte emblemet til FIFA på trøyene som benyttes i FA-Cupen.

Kommersielle interesser

I reglementet til FIFA står det for øvrig at merket kun kan benyttes på offisielle kamptrøyer. Ikke på retrotrøyer, treningsklær eller andre produkter.

Liverpool tjente £4M i prispenger på å vinne VM, men kommersielt kan det bety langt større beløp å kunne kalle seg verdensmester. I tillegg at man i 2019 vant Champions League og Supercupen, og var den første engelsk klubben som vant disse tre pokalene i samme år.

Med en ny trøyeavtale med Nike gjeldene fra sommeren 2020 vil det å kunne benytte VM-logoen utvilsomt også være noe Liverpool har til hensikt å sko seg økonomisk på.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]