Maten var dårlig, og spillerne klaget til Klopp. Han hentet inn Mona

Liverpools ernæingsfysiolog fikk orden på spillernes inntak.

25. des 2019 kl 22.12 Arild Skjæveland

James Milner kom til Liverpool noen måneder før Jürgen Klopp. I sin nye bok «Ask a Footballer», svarer visekapteinen på spørsmål fra supporterne.

Ett av spørsmålene, er om matsituasjonen i klubben. 33-åringen forteller at ting ikke var optimalt den første sesongen under Klopp.

– I mitt første år i Liverpool, så var ikke maten etter kampene bra, og flere av guttene valgte å ikke røre den. Det var langt fra ideelt, for næring etter kamp er veldig viktig, skriver Milner i boken.

Spillerne valgte å ta det opp med manageren.

– Vi tok en prat om det, og manageren og støtteapparatet var enig med oss i at det var bedre å spise noe, nesten hva som helst, heller enn ingenting. Mot slutten av den første sesongen fikk vi mat fra Nando’s inn i garderoben etter kampene, skriver han videre.

Nando’s er en restaurantkjede som spesialiserer seg på kylling, og er veldig stor i England.

Hentet inn Mona Nemmer

Milner forteller at ting fort forandret seg.

– Nando’s er ikke det verste du kan spille dersom du velger de riktige tingene, men dette var bare et kompromiss på kort sikt, før Mona kom den sommeren og snudde opp ned på alt.

ERNÆRINGSFYSIOLOG:
ERNÆRINGSFYSIOLOG:  Mona Nemmer er klubbens ernæringsfysiolog.

Nemmer kom fra Bayern München, og er fortsatt i klubben som ernæringsfysiolog.

Hun har fått æren for å ha revolusjonert kjøkkenet på Melwood, der spillerne får med seg spesiallagde matpakker hjem etter kamper. Maten er veldig populær og variert, og alt optimaliseres for spillerne.

– Nå er alt annerledes. Med den nye tribunen på Anfield er garderoben mye større, med et skikkelig kjøkken vegg i vegg. Maten etter kamper er helt topp, skriver Milner i boken.

Nemmer viste frem kjøkkenet til tyske ZDF Sport. Dessverre er det på tysk, og uten tekst, men en får likevel et lite innblikk i jobben hennes. Se videoen under.

Leicester - Liverpool spilles torsdag kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]