Motstanderlagene vet ikke hvordan de skal stoppe Liverpool

Klopps mannskap nærmer seg imponerende klubbrekord.

8. des 2019 kl 12.23 Kenneth Baraas

Alex Oxlade-Chamberlain, Naby Keita og Mohamed Salah tegnet seg alle på scoringslista i 3-0-seieren mot Bournemouth.

Salah satte sitt syvende ligamål, til tross for trøbbel med en skadeplaget ankel, mens Oxlade-Chamberlain og Keita scoret sine første ligamål denne sesongen.

I de to foregående sesongene var fokuset mye på Liverpools fronttrio: Salah, Sadio Mané og Roberto Firmino. Det var de som scoret mesteparten av målene, og motstanderne lot de få rom å løpe i.

Denne sesongen har treeren på topp også fått fokus fra motstanderlagene, som har blitt mer obs på kvalitetene til Liverpools stjernerekke framme i banen.

Ulike strenger å spille på

Dog står Salah med nevnte syv ligamål, og Mané kan skilte med ni. Men Liverpool har blitt tvunget til å utvikle angrepsspillet sitt, da flere av lagene Liverpool møter ligger lavt og begrenser rommene som de rødes angrepsspillere kan bruke.

1-0-scoringen i går startet med at Jordan Henderson vendte opp på egen banehalvdel, før han sendte en missil i retning Oxlade-Chamberlain som hadde startet inn fra sin venstrekant.

Keita startet angrepet før 2-0-scoringen, og i trange rom fant Salah løsningen med en hælflikk, før førstnevnte satte ballen i mål.

Liverpool varierer hvordan de angriper, og ifølge WhoScored har ligalederen kun scoret tre mål denne ligasesongen i hva som betegnes som kontringer; 24 mål i åpent spill, åtte på dødball, tre straffer og to selvmål.

Med det, ble Oxlade-Chamberlain og Keita Liverpools 15. og 16. målscorere i ligaen denne sesongen. Klubbrekorden lyder 17, og har blitt satt to ganger - 1911/1912- og 2015/2016-sesongen.

Liverpool kan straffe motstanderen fra alle posisjoner i banen, og ingen vet hvordan man skal stoppe ligalederen fra å finne veien til nettet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]