Tjente seg rike på ulovlig streaming - fikk strenge fengselsstraffer

Tre selgere av ulovlig streamingutstyr må sone bak lås og slå.

21. mar 2019 kl 11.22 Einar Kvande

Bakmennene i en organisasjon som har tjent seg rike på salg av utstyr for ulovlig streaming av fotballkamper har fått fengselsstraffer på totalt 17 år for bedrageri, melder Premier League.

Steven King, som var hjernen bak operasjonen, har fått en fengelsstraff på sju år og fire måneder. Paul Rolston fikk seks år og fire måneder, mens Daniel Malone fikk tre år og tre måneder. Juryen i Warwick Crown Court kom til denne kjennelsen etter en rettssak som varte i fire uker.

Under navnene Dreambox, Dreambox TV Limited og Digital Switchover Limited, og via nettsidene dreamboxtv.co.uk og yourfootie.com, drev de tre mennene sin illegale virksomhet, som ga over 1000 puber, klubber og hjem i England og Wales ulovlig tilgang til Premier League-fotball. Totalt tjente de tre mennene over 5 millioner pund på den ulovlige virksomheten.

Advarer fans mot ulovlig streaming

– Denne dommen viser at loven vil straffe selskaper og individer som bedrar rettighetshavere og bryter rettighetslovene. Straffene reflekterer hvor alvorlige disse kriminelle handlingene er, siteres Kevin Plumb, som er Director of Legal Services i Premier League.

– Det er ulovlig å benytte seg av slike tjenester, og fans bør være klar over det når de inngår avtaler med ulovlige selskaper. De risikerer også bli bedratt, og kan også bli offere for identitetstyveri, ved å gi fra seg personlige opplysninger og kredittkortdetaljer.

Det er ulovlig å benytte seg av slike tjenester, og fans bør være klar over det når de inngår avtaler med ulovlige selskaper.Kevin Plumb, Premier League Director of Legal Services

– Utfallet av denne saken viser at ulovlig streaming og ulovlig tilgang til Premier League-kamper er en alvorlig forbrytelse. Folk som benytter seg av slike tjenester må ikke tro at dette er en gråsone. Det er det ikke. Det er å bryte loven. Og tro heller ikke at det er en kriminell handling uten offere. Det er det ikke. Tusenvis av vanlige folks jobber står på spill. Og tro ikke at internett gir deg anonymitet. Det gjør det ikke, uttaler FACT Director Kieron Sharp i sakens anledning.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]